Societat

El moviment MosS.O.S alerta els turistes de la Sagrada Família que no hi ha prou agents “per garantir la seva seguretat”

El col·lectiu i els sindicats policials quantifiquen la manca d’efectius en 2.000 agents

Han repartit díptics informatius

“La policia de Catalunya no disposa d’efectius suficients per a garantir la seva seguretat”. Aquest és el missatge en català, castellà, anglès, francès, alemany, italià i rus que mostren els díptics que una trentena d’agents de Mossos d’Esquadra, convocats pels sindicats i el moviment MoS.O.S, han repartit el matí d’aquest dimecres als turistes i ciutadans que passaven pel davant de la façana del naixement de la Sagrada Família. La portaveu Imma Viudes ha quantificat la manca d’efectius en 2.000 agents perquè “des del 2012 no hi ha cap nova convocatòria d’efectius al carrer” i en canvi hi ha jubilacions i agents que busquen altres feines, ha indicat. Fonts del moviment han comentat que la propera acció podria ser a l’Aeroport de Barcelona.

El díptic conté també un codi QR en les mateixes llengües que el lema principal de la protesta. Aquest codi condueix a un comunicat que comença recordant que els delictes a Barcelona han augmentat un 19% i els furts un 22% en relació amb l’any passat, unes dades que no es veien des de “tot just fa ara 38 anys”.

El comunicat exposa que la manca d’efectius genera “situacions de greu risc per els agents” i “sensació d’impotència”. Les darreres mesures per incrementar la presència d’agents consideren que són una “màgica solució” que no és “eficaç” perquè “enlloc d’augmentar la plantilla, la solució escollida ha estat la redistribució d’agents”.

Expliquen que els agents han deixat de fer hores extres com a mesura de pressió i demanen la creació d’una “bossa d’hores extres pagades per sobre de l’hora ordinària, actualment és a preu inferior” de manera “temporal”. També reclamen que encara no han cobrat “parts dels sous dels anys 2013 i 2014”.

“El que estem fent avui sindicats i moviment MosS.O.S. és intentar visibilitzar un dels problemes que tenim gravíssims, que és la manca d’efectius”, ha exposat Viudes. Ha dit que “de moment no hi ha cap solució possible perquè l’administració no convoca més efectius”.

Viudes ha afegit que “la ciutadania ha de saber que si el temps de resposta és molt elevat o ha d’esperar molt de temps en una comissaria no és responsabilitat dels agents sinó que aquesta administració no està invertint pressupostàriament en noves convocatòries”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Escullen l’utiller Josep Font com a bisbalenc de l’any 2023

LA BISBAL D’EMPORDÀ
gastronomia

L’Alimentària posa la pizza en el podi

L’Hospitalet de Llobregat
llengua

El català torna a l’agenda europea

barcelona

Compromís per treure tot l’amiant dels edificis a finals del 2025

BADIA DEL VALLÈS

El Manhattan mataroní

mataró
castelló d’empúries

Un robot avaluarà i posarà al dia el nombre d’amarradors d’Empuriabrava

castelló d’empúries
la crònica

Un pilot d’avió a la vall de Llémena

Cases sense gas el 2040

barcelona

Obre a Girona una nova Barnahus per a infants i adolescents que han patit violència sexual