Societat

Dies de gastronomia i literatura a Caldes

El festival El Gust de la Paraula ofereix una quinzena d’actes fins diumenge

Aquesta edició introdueix nous espais, obrint-se als establiments privats

L’últim cap de setmana de novembre arriba a Caldes de Malavella un original projecte d’hibridació turístico-cultural, organitzat per l’oficina de turisme i la biblioteca, que omple la vila d’activitats per a tots els gustos i edats. Es tracta del festival El Gust de la Paraula, que va néixer el 2012 unint dues celebracions, el 20è aniversari de la biblioteca municipal Francesc Ferrer i Guàrdia i el de la inauguració de la nova seu de l’oficina de turisme. “Vam pensar que era bo combinar els dos actes, optimitzant recursos, i així oferir en un mateix cap de setmana un seguit d’activitats que combinessin gastronomia i literatura. D’aquesta manera donàvem cabuda al foment de la lectura i la promoció dels productes caldencs i l’oferta dels nostres restaurants”, expliquen fonts de la regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Caldes, que amb el pas dels anys continua amb aquesta idea inicial del projecte: “Ens agrada i creiem que és molt enriquidora la combinació d’aquestes dues àrees que aporten riquesa i benestar al municipi; des del creixement personal amb la lectura fins al benestar de ser servits en una taula ben parada amb productes de proximitat.”

La programació d’enguany, emmarcada dins les activitats del Som Cultura del Patronat de Turisme de Girona, ofereix una quinzena de propostes, amb un menú per a tots els públics, format, des de la vessant literària, per xerrades sobre Brossa, un espectacle de narració oral sobre Mercè Rodoreda, presentacions de llibres amb Empar Moliner i Jaume Fàbregas, un espectacle de rimes gastronòmiques amb acompanyament musical amb Lali Feliu i un concert de rumba catalana amb el grup Cara Bruta. Des de la vessant gastronòmica es podrà gaudir d’un vermut amb aperitiu de castanyes, tertúlia cafè amb degustació de l’emblemàtica tortada d’ametlla de Caldes, un concurs de cuina amb l’acompanyament de Fina Comas del premiat blog Cuina Cinc, i degustacions de formatges, fruita seca, dolços i vins. A més, per als més petits, hi haurà tallers i sessions de contes de tardor i, per al públic juvenil, un taller de pasta de full i una sèrie de gravacions de videoreceptes. I pels àpats, res millor que els menús literaris que alguns restaurants han preparat amb les Jornades Gastronòmiques de Tardor.

Com a novetat, enguany la majoria d’actes del festival s’ofereixen fora de les dependències municipals. Així, el festival 2018 vol fer més promoció dels establiments del sector privat, com ara la llibreria Tau, el Bar Jòker o els balnearis Prats i Vichy (www.caldesdemalavella.cat).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Bellvitge fa la primera extracció al món d’una primera costella amb cirurgia robòtica i una sola incisió

L’hospitalet de llobregat

Més ingressats però menys crítics

BARCELONA

La neu talla tres carreteres del Pirineu i obliga a circular amb cadenes en dues més

BARCELONA

Creixen els establiments de Vic que tanquen més aviat per fomentar la conciliació

VIC

El sector de la joguina assegura que no hi haurà desabastament de cara a Nadal

TERRASSA

El 56,3% dels estrangers a Catalunya han rebut la pauta completa

BARCELONA
MARIONA ESQUERDA CIUTAT
FÍSICA DE INSTITUT MAX PLANCK DE DRESDEN

“La ciència és tan important per a la vida de la gent com la cultura”

PRINCETON

Aposta per la intermodalitat

FIGUERES

El misteri de la gran escala

barcelona