Societat

La Vida Social

‘Escape room’ medieval a Santa Pau

L’Ajuntament presenta un joc d’escapisme ambientat al segle XIV i a la vila vella

Es pretén fer així pedagogia de la història local

A Santa Pau, l’Ajuntament s’ha apuntat a la moda de l’escape room. Els participants, però, en comptes d’escapar-se d’un espai tancat, han de descobrir qui ha matat el carnisser del poble. Tot plegat està ambientat en l’època medieval i es tracta, segons Anna Escarpanter, creadora del joc juntament amb Guillem Vila, de fer pedagogia sobre l’època i sobretot sobre la història de la vila de Santa Pau, que té una de les places porxades més rellevants del país i un castell que vertebra tota la vila vella. L’alcalde, Josep Companys, detalla que han hagut de fer una intensa feina de recerca. Gràcies a això, els disset personatges que els participants es troben citats van ser reals a l’època medieval, al segle XIV. Per poder aconseguir una arqueta de fusta amb el pergamí d’un joglar que dona les últimes pistes per descobrir l’assassí del carnisser del poble, els jugadors han de resoldre quatre enigmes relacionats amb els principals actius patrimonials de Santa Pau.

L’Escape Village Santa Pau està pensat per a grups –ja l’han realitzat alguns escolars i algunes empreses com a activitat de team building– d’un màxim de quinze persones i els interessats s’han de dirigir a l’oficina de turisme que hi ha a l’accés a la plaça porxada. És el punt d’inici i final. El cost és de 5 euros per persona i cadascú es controla el seu temps. Es pot fer, però, en una hora.

L’alcalde explica que es tracta d’una proposta dirigida a persones adultes, perquè és l’única franja d’edat per a la qual no tenien oferta. A més, insisteix que es desenvolupa a l’aire lliure, en un espai de no més de 800 metres lineals, tot a l’entorn privilegiat de la vila vella medieval. També, indica que els servirà per obtenir estadístiques de visitants. Aquest escape room té el suport de la Diputació de Girona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Portu regala la Champions al Girona

Girona
la crònica
La crònica

Jugar no és només cosa de nens

OLOT

Simulacre d’emergències al Recinte Firal d’Olot

OLOT
equipaments

Solsona inaugura una nova pista poliesportiva

SOLSONA
patrimoni cultural

Homenatgen una trentena de ‘casillers’ del canal d’Urgell i les seves famílies

El Palau d’Anglesola
tradicions

La samarreta de la Patum llueix a la plaça Sant Pere de Berga

BERGA
societat

Fundesplai engega la campanya de casals i colònies d’estiu amb 90.000 places

prat del llobregat
SOCIETAT

La falta de pluja canvia la maceració de la ratafia

SANTA COLOMA DE FARNERS
societat

Alella fa una crida a participar del consell agrari municipal

alella