Societat

Adapten una atracció fixa de Girona ciutat per als nens amb cadires de rodes

Es fa la instal·lació als cavallets de la plaça Salvador Espriu

Es vol que estigui a punt per la celebració, diumenge, del Dia de les Persones amb Discapacitat

La mobilització d’entitats de persones amb discapacitats de Girona ciutat per aconseguir atraccions adaptades als nens amb mobilitat reduïda han donat els seus primers fruits. Per iniciativa d’aquestes entitats, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Girona i la bona predisposició del firaire, aquesta setmana es fan els treballs per adaptar un lloc del carrusel que està instal·lat de manera fixa a la plaça Salvador Espriu de Girona. La idea és que aquesta atracció estigui adaptada per diumenge, dia en què, per iniciativa de l’associació Multicapacitats i la Fundació Eurofirms, es commemorarà el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat. Les activitats previstes es desenvoluparan al llarg de tot el dia justament a la plaça Salvador Espriu i també a la plaça del mercat del Lleó. “Es tracta d’aconseguir una rampa de cinc metres, per superar el desnivell de 50 centímetres del terra al carrusel, i instal·lar en el lloc d’un cavallet un sistema de retenció per a cadira de rodes. Aquesta actuació estableix un precedent i és la demostració clara que amb bona voluntat és possible fer aquest tipus d’adaptacions a les atraccions”, va explicar el president de l’entitat Lluito per Tu, Joan Benítez. Una de les mobilitzacions protagonitzades per aquest col·lectiu que més ressò han tingut va ser la passejada reivindicativa que un centenar de persones, entre nens i joves amb mobilitat reduïda acompanyats dels seus familiars, van fer el dia 11 per les atraccions de les Fires de Girona.

‘Posa’t al meu lloc’

Diumenge vinent se celebrarà la segona edició del Posa’t al meu lloc, una jornada que té com a objectiu donar visibilitat a les dificultats amb què es troben les persones amb discapacitat. A les dues places esmentades s’hi instal·laran 25 carpes on els visitants podran participar de diverses activitats i veure algunes exhibicions. Tastos a cegues de productes delicatessen gràcies a Girona Excel·lent, una exhibició de gossos pigall a càrrec de la Fundació ONCE, tallers de llengua de signes de la Fundació Eurofirms i un circuit en cadira de rodes organitzat per l’associació Mifas són algunes de les activitats que es portaran a terme durant la jornada. En la primera edició, es van superar els 2.000 visitants.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia