Societat

L’ANC reprèn els dejunis al monestir de Montserrat

L’acció solidària amb els presos polítics comença el 9 de desembre i hi poden participar simultàniament fins a deu persones

Hi haurà diverses activitats de suport obertes

“Per solidaritat, per dignitat i com a denúncia”, l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) reprèn els dejunis per la llibertat dels presos polítics i dels exiliats al monestir de Montserrat, on l’acció ja es va dur a terme el març passat.

Els dejunis, iniciats per l’ANC amb el suport d’altres col·lectius el 10 de novembre del 2017 a Cornellà de Llobregat, es van anar repetint per diversos indrets del país, com ara Tarragona, Moià, Mollet, Roquetes, el monestir de Sant Pere de les Puel·les de Sarrià, els Lluïsos de Gràcia i els Caputxins de Sarrià.

Ara, coincidint amb l’anunci de vaga de fam dels presos catalans Jordi Sánchez i Jordi Turull, els dejunis es reprenen a Montserrat a partir del diumenge 9 de desembre i es podrien allargar fins al dia de Nadal.

“En aquesta acció solidària poden participar fins a deu persones simultàniament, amb estades d’un mínim de dos dies i un màxim de set. Paral·lelament al dejuni, tindran lloc actes de suport que es concretaran, entre d’altres, en conferències, recitals i tertúlies”, explica Vicenç Relats, coordinador de la iniciativa.

El dejuni que va tenir lloc el març passat a Montserrat va tenir la presència, en les activitats paral·leles, de Lloll Bertran, Celdoni Fonoll, Enric Majó, Pepa Arenós, Salvador Cardús i familiars de presos polítics, entre d’altres. Fins ara, més de dues-centes persones han participat en els diferents actes de suport que ha organitzat l’ACN al voltant dels dejunis que s’han fet al territori. En aquesta ocasió, es preveu que una cinquantena de persones participi en el dejuni que es durà a terme a l’edifici de Nostra Senyora a Montserrat, per denunciar la repressió política de l’Estat espanyol contra el poble català i els seus representants legítims.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia