Societat

Societat

Veus, un èxit instantani a Olot

Al festival de música vocal de Catalunya li ha costat molt poc consolidar-se en l’inici de les festes de Nadal a la ciutat garrotxina

Només en comptades ocasions tens la sensació que una iniciativa de recent creació està tan consolidada com el festival Veus d’Olot, la tercera edició del qual se celebra aquest pont de la Puríssima. La bona acollida d’aquest programa basat en la música vocal –en un sentit força ampli– es deu, d’una banda, sens dubte al fet que un dels seus gèneres, el gòspel, viu un bon moment, i, de l’altra, que els organitzadors han sabut tocar la tecla de la popularitat. Això últim ho han aconseguit principalment amb les actuacions gratuïtes al carrer. De les disset propostes del cartell, sis tenen l’escenari al pati de l’antic hospital, la plaça del Carme o el Firal petit. Aquest any s’ha estrenat aquest darrer espai, on, per cert, l’organització té un punt a corregir: en ser un lloc molt obert, necessites molta gent si no vols tenir la impressió que n’hi ha poca i que has punxat. En el primer concert que s’hi ha fet (dijous al vespre), el resultat va ser magnífic perquè La primera nadala de l’any, a càrrec de l’Escola Municipal de Música, va atraure una multitud [vegeu la foto]; en canvi, ahir al migdia, l’actuació de Dreamkids no va tenir prou escalf, tot i haver-hi aplegat força públic familiar. Sí que funcionen molt bé tant el pati de l’Hospici com la plaça del Carme, que són llocs recollits.

En l’èxit de Veus hi fa molt, també, que s’hagi pensat en tipus de públics diferents, des de la gent a qui li agrada cantar –i que fins i tot ja forma part d’una coral– (per als quals hi ha tallers i jam sessions) fins a la mainada (com ara l’esmentat concert d’ahir al migdia dels Dreamkids), passant pels que saben apreciar les formacions de renom i assisteixen als concerts del Teatre Principal i els que acaben participant activament de l’actuació en les sessions golfes.

Per aquest dissabte s’ha reservat l’actuació que, sobre el paper, és l’estrella del Veus d’aquest any: els nord-americans Take 6 (Teatre Principal, a les 20.30 h), que arriben amb l’aurèola del prestigi internacional. També avui, Bernard Massuir presenta el seu nou disc Salto vocale. De cara a demà, la cita obligada és el concert de Càrmina, al Teatre Principal a partir de les 17.30 h.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Estat Francès

Esclaten violentes protestes a Martinica per l’augment del cost de la vida

Barcelona
Successos

Justícia convoca una reunió d’urgència arran del suïcidi d’un pres a Lledoners

Barcelona

La Taula de Mobilitat i Ús Públic de la Garrotxa reivindica el bus Rumbus

LA GARROTXA
la crònica

Les delícies de la cuina d’aprofitament

L’AENTEG trasllada la seva seu i estrena identitat corporativa

GIRONA
SOCIETAT

Trànsit preveu que 460.000 cotxes sortiran de l’àrea de Barcelona en un pont de la Mercè marcat per la pluja

BARCELONA
ciència

La UB i el VHIR s’alien per crear pell humana bioimpresa

Barcelona

L’Ajuntament fomentarà la salut i la mobilitat sostenible a la Sea Otter

GIRONA

Reparen el passadís i el vestíbul d’entrada de l’Escola Montjuïc

GIRONA