Societat

‘Memòries de l’exili’ de Pallach i la seva vídua, a Girona, dijous

Presenten el documental dedicat a Teresa Juvé, a la Casa de Cultura (19 h)

La vídua del polític socialista i pedagog Josep Pallach, Teresa Juvé, ha narrat en primera persona la cruesa del seu exili, el 1939 i amb només 18 anys, a França, retinguda en un centre d’internament femení i traslladada posteriorment a Tolosa, amb la seva família i en els temps de l’ocupació nazi. Les seves vivències del període han estat recollides en el documental Memòries d’exili: Teresa Juvé, dirigit per Enric Asensio, que es presentarà dijous (19 h) a la Casa de Cultura de Girona –sala A– amb l’assistència prevista de la protagonista, que als 97 anys manté en la memòria força coses a explicar sobre el tràngol.

En l’acte també hi seran presents els presidents dels dos ens que han donat suport al treball: Francesc Baltà, per part de la Fundació Francesc Candel, i Josep Maria Soler, president de la Fundació Pallach. Soler destacava que després de la projecció del documental, de 40 minuts, hi haurà un col·loqui amb Juvé i els dos responsables de les fundacions, per aclarir dubtes. L’audiovisual, que també es va presentar a l’octubre a Palafrugell, pretén servir com a eina didàctica als centres educatius. Soler destacava, per exemple, que dues voluntàries de la fundació, Isabel Antúnez i Roser Bagué, n’han elaborat una “guia didàctica que pot servir per exportar-lo a l’àmbit escolar”, pensada d’entrada per abordar l’exili a quart d’ESO però que es pot adaptar o aprofitar per parts per a altres matèries. I s’ha posat a l’abast de totes les escoles de Catalunya.

En paral·lel, des de la Fundació Francesc Candel també s’ha aprofundit en la interlocució amb la xarxa de biblioteques catalanes per facilitar la consulta del treball, a banda de la seva possible presentació pública en actes monogràfics als centres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

CALDES DE MALAVELLA

Finalitzen les obres de la depuradora de Can Carbonell

CALDES DE MALAVELLA

L’escola de pilots d’Alguaire estarà a punt la primavera vinent

Alguaire

Concentració per reivindicar la salut mental en el treball

girona

235 alumnes de 6è de primària ballen per l’equitat a Sant Gregori

girona

S’inicien les obres per convertir el Xalet Soler en la Casa de la Tecnologia

girona

Totes les cries del musclo del Delta acabaran provenint de Roses

roses

Sant Pau descobreix una nova causa genètica d’immunodeficiència

Barcelona

El Museu d’Art adquireix un fragment del retaule de Sant Feliu de principis del segle XVI

girona
infraestructures

Puente sosté que Catalunya és el territori on l’Estat inverteix més, tot i el 46% d’execució

barcelona