Societat

Un total de 85 menors viuen en 75 famílies d’acollida

La directora de l’ICAA diu a Girona que cal treballar per fomentar la cultura de l’acolliment familiar a Catalunya

Aquest recurs és residual entre els menors estrangers no acompanyats

Aquest any hi ha a les comarques gironines 75 famílies que acullen 85 menors tutelats per la Generalitat, segons dades, fins al mes d’octubre, de l’Institut Català de l’Acolliment i de l’Adopció (ICAA). Representen un 10,6% de les famílies acollidores de Catalunya, que són un total de 703, que tenen acollits 912 menors. Si bé el nombre d’acolliments a tot Catalunya s’ha incrementat –en tot l’any passat se’n van formalitzar 630–, a les comarques gironines ha davallat lleugerament i s’ha passat de les 77 famílies a les 75.

A banda de les famílies acollidores, n’hi ha de col·laboradores que acullen menors els caps de setmana i les vacances. A la demarcació de Girona, d’aquestes característiques n’hi ha 18. “Tot i que tenir 700 famílies acollidores i 900 menors acollits a tot Catalunya no són xifres menyspreables, encara queda camí per recórrer i cal promoure la cultura de l’acolliment”, va manifestar ahir la directora de l’ICAA, Agnès Russiñol, en l’acte de presentació de la campanya de difusió de l’acolliment familiar 2018/2019 de l’associació AD’ Iniciatives Socials que va tenir lloc a l’Auditori Josep Irla de Girona. AD’IS és una de les tres entitats de les comarques gironines encarregades de gestionar aquest tipus d’acolliments. Russiñol va destacar que “un dels punts forts del sistema d’acolliment català és l’estabilitat de les famílies”, tot i admetre que hi ha altres aspectes, com ara les mesures de compensació, que cal millorar per aconseguir més famílies que vulguin acollir. La directora de l’ICAA va indicar que la campanya de l’AD’IS, que té com a lema Obre la porta a l’acolliment familiar, és un “gra de sorra més” en el treball de foment de la cultura de l’acolliment.

En relació amb els menors estrangers no acompanyats (MENA), Russiñol va indicar que, tot i que aquests poden accedir també a la via de l’acolliment familiar, actualment a Catalunya hi ha pocs casos, i són merament testimonials.

LA XIFRA

912
menors
tutelats per la Generalitat viuen en situació d’acolliment familiar a tot Catalunya.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia