Societat

Desenes de mossos tallen la Gran Via per reivindicar el desbloqueig de millores laborals

Els concentrats reclamen la devolució immediata de les pagues extraordinàries de 2013 i 2014 i l’equiparació salarial amb els Bombers, entre altres demandes

Els sindicats es reuniran aquest vespre amb representants d’Economia i Interior per tractar diverses demandes

Una manifestació de mossos talla la Gran Via i la Rambla de Catalunya des de tres quarts de cinc de la tarda d’aquest dimecres per reclamar millores laborals.

Almenys dos centenars de persones, vestides de negre, s’han concentrat davant del departament de la Vicepresidència i d’Economia i Hisenda de la Generalitat convocats pels sindicats i pel moviment MosSOS.

Els manifestants fan sonar botzines, tiren petards i mostren pancartes amb lemes com “Dignitat” i “No hi haurà pau per a morosos” i han ocupat la rotonda de la Gran Via amb la Rambla.

Els concentrats reclamen la devolució immediata de les pagues extraordinàries ajornades de 2013 i 2014 i l’equiparació salarial amb els Bombers de la Generalitat. Aquest últim punt es va acordar el 2008 i que “no s’està complint”, segons ha assegurat el portaveu del moviment MosSOS.

Els sindicats CCOO, UGT i USOC van desconvocar ahir la vaga de treballadors públics convocada per aquest dimecres després d’arribar a última hora a un acord amb el Govern sobre la devolució de les pagues del 2013 i 2014, de manera que la Generalitat abonarà als funcionaris les pagues pendents en un termini de quatre anys –que es podria fins i tot escurçar a tres–, en lloc dels vuit anys previstos inicialment.

Malgrat l’acord, els sindicats dels Mossos han decidit mantenir les protestes que havien convocat per coincidir amb l’aturada de funcionaris –els policies no poden fer vaga.

Més enllà de les seves reivindicacions salarials, els policies també es queixen per la falta d’efectius i de material. També han mostrat el seu malestar per les últimes polèmiques polítiques en les quals s’ha vist implicat el cos. Segons un portaveu sindical citat per Efe, els Mossos són el “pim, pam, pum” dels partits.

Algunes de les demandes es tractaran amb representants no només del departament d’Interior, sinó també d’Economia en una reunió prevista aquest vespre.

Fonts sindicals han explicat que sovint un departament passa la responsabilitat a l’altre i a l’inrevés. És per això que volen “que es posin d’acord” en qui té la responsabilitat última d’algunes de les demandes.

El representant del moviment MosSOS ha explicat a l’ACN que porten “molts anys reclamant una sèrie de millores” i sempre reben “un no a tot, al que és econòmic i al que no ho és”.

És per això demanen que es reverteixin “les retallades del 2012”, que hi hagi una equiparació amb els Bombers de la Generalitat complint l’acord “que es va fer el 2008”, entre d’altres demandes. Moltes d’aquestes “no costen diners”, han exposat les mateixes fonts.

També s’han mostrat molestos perquè no se’ls hagi comunicat el canvi de l’hora de la reunió fins a última hora, que havia de ser a les 16:30 hores i que finalment serà a les 19:30 hores.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

CALDES DE MALAVELLA

Finalitzen les obres de la depuradora de Can Carbonell

CALDES DE MALAVELLA

L’escola de pilots d’Alguaire estarà a punt la primavera vinent

Alguaire

Concentració per reivindicar la salut mental en el treball

girona

235 alumnes de 6è de primària ballen per l’equitat a Sant Gregori

girona

S’inicien les obres per convertir el Xalet Soler en la Casa de la Tecnologia

girona

Totes les cries del musclo del Delta acabaran provenint de Roses

roses

Sant Pau descobreix una nova causa genètica d’immunodeficiència

Barcelona

El Museu d’Art adquireix un fragment del retaule de Sant Feliu de principis del segle XVI

girona
infraestructures

Puente sosté que Catalunya és el territori on l’Estat inverteix més, tot i el 46% d’execució

barcelona