Societat

Un milió de ponsèties per decorar el Nadal

S’han incrementat les vendes de la planta nadalenca cultivada al Maresme

La d’Almeria no era tan vermella

Els productors del Maresme estan satisfets de la campanya de vendes de la planta protagonista de les festes de Nadal, la ponsètia. No només això, sinó que també han notat que els planters que han crescut als hivernacles del Maresme han tingut més bona sortida que la competència. “Ha vingut poca ponsètia d’Almeria aquest cop perquè no s’ha fet gaire vermella“, explica un dels principals distribuïdors del mercat de ponsèties, Santi Camacho. Des de fa un any els productors maresmencs distingeixen a les etiquetes el cultiu de proximitat per fer valdre la qualitat i la durabilitat que té. “Tenim un bon clima per garantir els 12 a 14 graus que necessiten per créixer als hivernacles”, explica Camacho.

El Mercat de la Planta i Flor Ornamental de Catalunya haurà venut abans de festes un milió de ponsèties als majoristes i professionals que hi compren. La xifra manté la demanda dels darrers anys, que ha anat augmentant amb l’increment de les vendes que es fan a cadenes comercials i supermercats.

“Sí que notem que no es recuperen les comandes que ens feien molts ajuntaments, que sembla que estan de dol i s’estalvien l’ornamentació”, lamenta Camacho, atribuint-ho a la situació política actual. Els preus s’hauran mantingut similars als dels últims anys i depenent de les dimensions de la planta.

Vermelles i blanques

La ponsètia que floreix vermella és originària de Mèxic però es va traslladar als Estats Units, des d’on es va internacionalitzar per convertir-se en un més dels principals elements d’ornamentació nadalenca. Des de fa uns anys, però, han sortit altres varietats que guanyen demanda, com ara la ponsètia blanca i la Picasso, que barreja tonalitats grogues i ataronjades.

LA XIFRA

20%
del milió de ponsèties que s’han venut per a aquestes festes provenien de la zona d’Almeria.

Decoració més natural i no tan carregada

Els daurats i els materials sintètics se substitueixen aquest Nadal per ornaments reciclables i materials de la natura, com ara branques i fulles. Les demostracions en ornamentació que es van fer fa unes setmanes a Mercabarna tendeixen a deixar enrere el minimalisme, perquè aquest any es presenten treballs amb una gran abundància de flors i ornaments nadalencs naturals.

Destaquen dues tendències molt marcades: els arranjaments amb predomini dels colors blanc, platejat i rosats o lilosos i els treballs de color granatós, combinats amb taronges i verds.

Les demostracions que es van fer a Mercabarna van reunir uns 2.500 floristes i decoradors d’arreu d’Espanya per descobrir les tendències en decoració exposades per prestigiosos professionals de les millors escoles d’art floral espanyoles i estrangeres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia