Societat

Aproven 750 noves places de mossos i 250 de bombers

El govern autoritza aquesta mesura immediata, però els agents dels dos cossos protagonitzen més protestes

El govern va autoritzar ahir la creació immediata de 750 noves places per al cos de Mossos d’Esquadra i 250 per al dels bombers, acumulant tota la taxa de reposició a la Generalitat, mentre que agents dels dos cossos van mantenir les seves protestes per demanar més efectius i mitjans pels carrers de Barcelona i davant del Parlament.

Precisament, el conseller d’Interior, Miquel Buch, va haver de sortir abans-d’ahir a la nit del seu despatx escortat pels antiavalots davant la protesta d’uns 200 mossos, que es van concentrar a les portes del departament per denunciar que no s’avança en la negociació sobre les seves reivindicacions laborals.

Amb les dues protestes ben vives, el govern finalment va aprovar ahir un decret d’aplicació immediata per pal·liar el dèficit estructural dels cossos de seguretat i emergències i que autoritza per a aquest any la creació de 750 places als Mossos i 250 als bombers. En roda de premsa, Buch va detallar que l’aprovació d’aquesta oferta parcial d’ocupació es pot realitzar d’acord amb la possibilitat del pressupost del 2018, que permet acumular les taxes de reposició d’efectius corresponents a d’altres sectors a les taxes dels Mossos i bombers com a sectors que s’han de cobrir amb caràcter prioritari, segons informa Efe. El conseller va destacar que tot el govern ha fet un “esforç” per anar recuperant places de jubilació “per acabar-les acumulant” en els cossos de seguretat i d’emergències. Buch també va ressaltar que un dels seus objectius és promocionar la presència de dones als Mossos, on ara ocupen un 20% de les places.

Sobre les protestes d’abans-d’ahir, en les quals durant hores no va poder sortir del departament, Buch va indicar que es va tractar d’una “queixa” dels sindicats, que ja sabien que Interior no els podia donar encara “cap solució” a la seva petició d’equiparació de sou amb els bombers perquè estan en espera que el Departament d’Economia doni llum verd.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

BLANES

El consistori desencalla la construcció d’un hotel al Passeig de S’Abanell

BLANES
societat

Detingut ‘in fraganti’ un home acusat de vuit robatoris amb força en vehicles

blanes
Núria Escarpanter
Alcaldessa de Llançà (Junts)

“El pacte de govern és sòlid i es basa en la confiança”

Llançà

El Clúster de la Bioenergia de Catalunya celebra la II Nit de la Bioenergia: l’energia més circular i social

Bategen amb Maria Antònia Canals la plaça de davant l’institut Vicens Vives

girona

Tomben la moció per regular el lloguer estacional

BLANES

Camí de Mar, un projecte que enllaça Argeles amb Malgrat, per la costa

girona

La Fira d’Abril de Catalunya amplia l’aforament un 24%

Barcelona

El Mercat del Lleó tindrà més bona climatització abans de l’estiu

girona