Societat

Colau demana respecte davant els insults a la Guàrdia Urbana per la mort de la gossa Sota

El sindicat CSIF ha exigit a l’alcaldessa que interposi una denúncia davant la fiscalia d’odi i discriminació

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha demanat aquest dijous a la ciutadania que no es deixi arrossegar “per discursos d’odi en cap sentit”, i ha assegurat que els primers interessats a esclarir la mort d’una gossa el passat 18 de desembre a mans d’un agent de la Guàrdia Urbana són el mateix cos i l’Ajuntament. La batlle ho ha dit després que el Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) hagi emès un comunicat en què exigeix a Colau que interposi una denúncia davant la fiscalia d’odi i discriminació pels “insults” que estan patint el cos i l’agent implicat a través de les xarxes socials i per telèfon.

El sindicat també ha revelat que, membres de la Guàrdia Urbana han rebut “atacs” en horari laboral i ha alertat que s’han produït “actes de ràbia” contra vehicles i béns que són de titularitat municipal. Ada Colau, ha demanat “prudència” i “esperar que es resolguin” les investigacions judicial i administrativa que es mantenen obertes. “Sé que és difícil perquè les imatges són molt dures”, ha reconegut Colau que ha fet una crida a la calma: “Han corregut rumors per les xarxes que han resultat ser falsos, i això ha encès els ànims”, ha assenyalat. Per això ha demanat a la ciutadania que no es deixi arrossegar “per discursos d’odi en cap sentit”.

La batlle ha assegurat que es demanaran responsabilitats si és necessari i ha recordat que la Guàrdia Urbana duu a terme centenars d’actuacions exitoses de rescat d’animals al llarg de l’any. Colau ha tornat a demanar col·laboració ciutadana per esclarir els fets, i ha animat als possibles testimonis dels moments previs a la mort de l’animal que es posin en contacte amb l’Ajuntament o el jutjat.

El sindicat CSIF està recopilant tota la informació per interposar una demanda que farà extensiva a aquesta formació política. Per tot plegat demana a la batlle que se sumi a la seva iniciativa o que el govern local presenti una denúncia davant la fiscalia d’odi i discriminació per defensar “l’honorabilitat” del cos.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Núria Escarpanter
Alcaldessa de Llançà (Junts)

“El pacte de govern és sòlid i es basa en la confiança”

Llançà

El Clúster de la Bioenergia de Catalunya celebra la II Nit de la Bioenergia: l’energia més circular i social

Bategen amb Maria Antònia Canals la plaça de davant l’institut Vicens Vives

girona

Tomben la moció per regular el lloguer estacional

BLANES

Camí de Mar, un projecte que enllaça Argeles amb Malgrat, per la costa

girona

La Fira d’Abril de Catalunya amplia l’aforament un 24%

Barcelona

El Mercat del Lleó tindrà més bona climatització abans de l’estiu

girona

El festival Tech&Play obre portes i espera 4.000 visitants

Barcelona
EDUCACIÓ

Mobilització de l’AFA de l’escola Camins a Banyoles

BANYOLES