Societat

L’any arrenca sense incidents destacats ni accidents mortals

La revetlla se celebra amb “absoluta normalitat” en termes de seguretat i emergències

La policia ha detingut 19 persones, cinc dels quals per fets relacionats amb la nit de Cap d’Any

Catalunya ha viscut un Cap d’Any d’“absoluta normalitat” en termes de seguretat i emergències, en el que no s’han hagut de lamentar accidents de trànsit mortals, segons ha explicat aquest dimarts al matí el conseller d’Interior, Miquel Buch.

En una roda de premsa aquest matí a la seu del departament, Buch, ha fet un balanç satisfactori de la nit de Cap d’Any, que s’ha viscut sense incidents destacats. El conseller ha destacat que 3.500 agents han treballat les últimes hores per garantir la seguretat de la revetlla. És a dir, un reforç de 800 efectius respecte una nit convencional.

En el marc d’aquest dispositiu, al llarg del 31 de desembre i fins al matí de l’1 de gener la policia ha detingut a 19 persones per diferents fets delictius. Sis d’aquests arrestos tenen relació amb presumptes casos violència de gènere o domèstica. La resta estan vinculats a fets delictius sobre patrimoni i altres casuístiques. De totes les detencions, només cinc s’han practicat durant la nit de Cap d’Any. L’any passat en van ser 10 la mateixa nit.

Pel que fa a les carreteres, aquesta nit de Cap d’Any la sinistralitat ha baixat un 15% en relació amb l’anterior. S’han produït un total de 22 accidents (quatre menys que la del 2017). Quinze s’han produït a la demarcació de Barcelona, quatre a Girona, un a Ponent i quatre a Tarragona. Cap dels sinistres ha deixat víctimes mortals, si bé hi ha hagut dos ferits greus en dos accidents de trànsit. Un a l’N-II a Vidreres aquest matí i l’altre a la demarcació de Lleida. En la resta d’accidents hi ha hagut 9 ferits lleus.

Els Mossos han triplicat els efectius dedicats al trànsit i han dut a terme 791 controls d’alcoholèmia i drogues, 57 dels quals han resultat positius (7,2 %). Aquesta xifra suposa un increment del 0,7 % respecte de fa un any, quan es va fer 1.178 lectures i 77 van donar resultat positiu (6,5%).

En aquest sentit, Buch ha assenyalat que s’ha rebaixat el nombre de controls però la dada analitzada dona més positius. “Amb menys controls es troba a més gent”, ha constatat. Segons el conseller, l’experiència dels agents resulta clau a l’hora de cridar l’alto a aquells conductors amb més probabilitats de conduir sota els efectes de les drogues i l’alcohol.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia