Societat

Veda oberta per a la 28a Garoinada, a Palafrugell

Deu restaurants del municipi inicien la campanya avui amb controvèrsia per les dates de pesca

Deu restaurants de Llafranc, Calella i Palafrugell engeguen, a partir d’avui i fins al 31 de març, la 28a campanya gastronòmica de la Garoinada, que es va presentar ahir enmig de la controvèrsia amb mariscadors i empresariat per la proposta que el consistori ha tramès a la Generalitat per allargar la veda de l’equinoderm. El regidor de Promoció Econòmica, Albert Gómez, es va mostrar conciliador. I com que la Generalitat encara no ha respost a la petició, assenyalava que una opció seria encarregar una nova diagnosi científica sobre l’espècie, per actualitzar les dades de la darrera, del 2007.

El periodista i gastrònom Salvador Garcia-Arbós, convidat ahir a la presentació de la Garoinada, va mirar de posar pau en la polèmica i va recordar que en cada posta, segons els estudis científics, les garotes, garoines o llarga llista de denominacions que rep l’espècie, deixen anar fins a quatre milions d’òvuls, i que assoleixen la maduresa per reproduir-se a partir dels dos centímetres de diàmetre, abans de ser aptes –i apreciats– per ser recol·lectats.

Fins al 31 de març, els restaurants de la campanya oferiran un menú amb un entrant de garoines, un primer plat a triar entre un platillo amb escarxofes o un plat alternatiu diferent, postres de poma i cafè. Els menús aniran maridats amb vins del celler Espelt i els preus, per persona, oscil·len aquest cop entre 40 i 45 euros. També tornen a oferir paquets amb estades en hotels i passejades en una embarcació clàssica, a més d’entrades a museus i equipaments culturals del municipi,



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia