Societat

La taxa d’atur a Salt se situa per sota del 15%

La taxa d’atur a Salt es va situar en el 14,9% a finals del 2018, estant per primera vegada els darrers 10 anys per sota del 15%, amb un total de 2.257 aturats. El barem de persones desocupades va baixar pràcticament en totes les franges d’edat, principalment entre les de 30 a 39 anys, amb reduccions superiors a l’11%. Des de l’Ajuntament s’informa que, en comparació amb el 2008, també es comprova que els joves de menys de 25 anys estan entre els que més han trobat feina. I, dels 25 als 39 anys, hi ha més de 200 aturats menys que fa una dècada, tot i l’increment de població.

Durant el 2018, es van inserir 97 persones des de l’Espai Municipal d’Ocupació (EMO). Fonts del consistori subratllen que “el pla de treball que es va iniciar amb els pressupostos del 2017, i que va continuar el 2018 amb un augment dels recursos que s’hi van destinar, dona els seus fruïts i, de mica en mica, Salt es va acostant als valors comarcals, malgrat que actualment encara està un 5% per sobre”.

Programa d’ocupació

Per col·lectius, homes i dones segueixen una tendència similar. El sector de la construcció és el que va recuperar més ràpid els valors d’abans de la crisi, amb millores des del 2010. “Una situació oposada al sector serveis, que no va iniciar la seva recuperació fins al 2013, i que encara es troba lluny de la realitat del 2008.” L’alcalde, Jordi Viñas, ha posat en valor aquestes dades, que “van lligades al context econòmic i al desenvolupament de polítiques des de l’Ajuntament”. “Seguim desenvolupant projectes d’ocupació per facilitar l’accés al món laboral dels veïns. Aquest gener, per exemple, l’àrea de Joventut està desenvolupant el programa Gironès, espai singular”, hi afegeix Viñas.

Aquest programa es du a terme de manera conjunta amb l’Ajuntament de Girona, el Consell Comarcal del Gironès, la Fundació Astrid 21, la Fundació Ser.Gi i la fundació privada Mas Xirgu. És finançat pel fons social europeu i el Servei Públic d’Ocupació de Catalunya. Es dirigeix a joves d’entre 18 i 29 anys, que hagin finalitzat estudis superiors i que actualment no estudiïn ni treballin, i que estiguin inscrits en la iniciativa Garantia Juvenil o disposin dels requisits per ser-hi. S’ofereix acompanyament en el procés de recerca de feina. Es donarà orientació laboral, tenint en compte les pròpies motivacions, interessos i habilitats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia