Societat

Tres rècords absoluts de matriculacions per a Nissan el 2018: Nissan Qashqai, Nissan X-Trail i Nissan LEAF marquen noves fites històriques al mercat espanyol

Nissan es consolida entre les deu principals marques del mercat espanyol, amb una quota del 4,6 %.

Nissan va tancar l’any passat amb un triple rècord històric en els seus models Qashqai, X-Trail i LEAF. Mai en la història del nostre mercat Nissan havia matriculat tantes unitats d’aquests tres models com ho va fer l’any 2018. Aquesta empenta d’aquests tres models, junt amb el suport del Navara i el nou Micra, van consolidar Nissan entre les deu marques principals del mercat espanyol.

En els darrers sis anys, Nissan ha passat de 40.000 unitats l’any 2012 a més de 72.000 unitats aquest mateix exercici, un 78 % més.

Marco Toro, conseller director general de Nissan Iberia, comenta aquests resultats: “Els resultats de Nissan el 2018 han estat bons, especialment si analitzem les dues tendències majoritàries del mercat d’automòbils a Espanya, els crossovers i la mobilitat elèctrica de zero emissions. En aquests àmbits, Nissan i els seus models Qashqai, X-Trail i LEAF han marcat rècords històrics de matriculació en un mercat espanyol molt volàtil, especialment en el darrer quadrimestre. És la cinquena vegada que Nissan supera les 70.000 unitats al mercat espanyol, la segona de manera consecutiva, i s’acosta ja als 400.000 crossovers venuts al mercat espanyol, fita que complirà sens dubte aquest any 2019 que ara comença. Nissan es manté entre les deu marques principals a Espanya, gràcies a una gamma de producte excel·lent, a una xarxa eficient identificada amb la marca, a serveis únics al client i al treball de tot l’equip de Nissan amb un enfocament clar en el client.”

Fenomen crossover. Nissan supera els 50.000 crossovers matriculats al mercat espanyol per primera vegada en la història.

En total, Nissan ha matriculat aquest any un total de 50.272 crossovers, amb un creixement del 5 %, un creixement per quart any consecutiu que estableix un nou rècord històric per a Nissan en aquest tipus de vehicles. Des de 2007, Nissan ja ha matriculat gairebé 390.000 crossovers al mercat espanyol.

Avui dia, els crossovers són el segment que marca l’evolució dels diferents mercats, especialment el mercat espanyol, on el 2018 van suposar el 42 % de les matriculacions totals, és a dir, 4 de cada 10 vehicles que es venen a Espanya ja són un crossover.

En els darrers deu anys, aquest segment ha experimentat una evolució molt important. Fa 10 anys, hi havia 16 marques al mercat; avui en dia són 35 marques les que tenen ja un o diversos models del segment crossover i, des del seu inici, el Nissan Qashqai ha liderat any rere any aquest segment, tot revalidant un any més el títol de crossover més venut al mercat espanyol i escalant fins a la tercera posició dels vehicles més venuts a Espanya.

L’any 2018, el Nissan Qashqai va ser el crossover més venut a Espanya amb un total de 31.287 unitats, la qual cosa representa un 9 % més, és a dir, dos punts de creixement més que el mercat espanyol. Va ser el tercer model més venut en aquest mercat i l’únic crossover dins el top 3 del mercat espanyol. Amb una quota en el seu segment de l’11 %, sens dubte, és el “rei dels crossovers” a Espanya.

D’altra banda, Nissan ha matriculat un total de 8.780 unitats de l’X-Trail, un creixement del 9,5 %, enfront del volum total de l’exercici anterior de 8.022 unitats. Per a l’X-Trail aquest exercici és històric, ja que és el major volum des que va començar la seva venda a Espanya, amb una quota en el seu segment del 21 %.

Mobilitat elèctrica de zero emissions

Nissan ha mantingut la seva aposta per aquest segment al llarg de l’any 2018, i ha establert un nou rècord al mercat espanyol per al vehicle elèctric més venut a tot el món, el Nissan LEAF.

L’any 2018 s’han matriculat 1.261 unitats del Nissan LEAF, la qual cosa representa un creixement del 138 % i li permet liderar el canal de particulars en el vehicle elèctric, amb una quota del 34 %. És a dir, un de cada tres vehicles elèctrics que es venien a un particular l’any 2018 era un Nissan LEAF. Del total de Nissan LEAF matriculats al mercat espanyol, el 41 % han estat adquirits per clients particulars.

Nissan ha més que duplicat les vendes del Nissan LEAF a Espanya, fet que denota l’interès del client particular al mercat del vehicle elèctric de zero emissions. El Nissan LEAF és el vehicle elèctric més venut en la història a Espanya i el seu èxit fa que avui en dia un de cada tres turismes elèctrics que circulen per les nostres carreteres sigui un Nissan LEAF.

Però la mobilitat elèctrica 100 % zero emissions va més enllà de l’àmbit dels turismes, ja que té una especial incidència en el repartiment urbà de darrer quilòmetre, vinculat a un fenomen en auge com és el comerç electrònic.

L’any 2018, Nissan ha matriculat un total de 468 unitats de la furgoneta elèctrica fabricada a Espanya, l’e NV200, amb un increment del 42 % i una quota de mercat del 26 %.

Marco Toro ha assenyalat, en relació amb aquest fet: “La mobilitat elèctrica de zero emissions és el futur per aconseguir reduccions més significatives de la contaminació a les ciutats, així com per fer del repartiment de darrer quilòmetre un transport absolutament net i més eficaç.”

Nou Nissan Micra, comportament excel·lent el 2018

Menció especial requereix el nou Nissan Micra que, el 2018, ha totalitzat 7.659 unitats, xifra que representa un robust creixement del 33 % en un dels segments més competits del mercat espanyol, el dels utilitaris, i un 22 % del total de les matriculacions a Espanya.

En definitiva, segons Marco Toro: “L’any 2018 al mercat espanyol s’ha caracteritzat per diferents aspectes que l’han convertit en un mercat més volàtil, amb importants descensos en l’últim quadrimestre, i en el qual el comportament de Nissan s’ha mantingut entre les deu marques principals, impulsat pels rècords absoluts dels models que representen les tendències en l’automoció mundial, crossovers i mobilitat elèctrica de zero emissions.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

GIRONA

Intervenen un miler d’ocells i quatre tortugues que es venien per internet

GIRONA
BLANES

Rescaten un motorista alemany que va caure per un barranc fent enduro

BLANES
infraestructures

Finalitzada la nova via verda al marge de la riera de Calonge

calonge i sant antoni
canvi climàtic

L’abril, l’onzè mes consecutiu amb temperatures extremes

barcelona

Nou pas endavant per a la millora de la carretera de la Ràpita a Poblenou del Delta

Amposta
RIPOLL

El Casal La Metxa denuncia que l’Ajuntament prohibeix la Festa Major Alternativa

RIPOLL
societat

Absolen l’alcalde per haver-se encarat a uns ocupes amb una destral

caldes de malavella
Pau Bosch
Nou president d’Amics de la Rambla

“Ara el nostre objectiu és obrir la Rambla al mar”

Barcelona
SOCIETAT

La síndica posa el focus a l’alberg de Badalona

Badalona