Societat

Societat

L’Estat bloqueja el vaixell ‘Open Arms’ al port de Barcelona

El vaixell Open Arms, un dels tres que té l’ONG Proactiva Open Arms, està bloquejat al port de Barcelona després que el capità marítim de Barcelona, que depèn del Ministeri de Foment, denegués la setmana passada el permís perquè salpi cap a les aigües de Líbia, tal com va avançar ahir el diari Ara. El principal argument de la resolució és que els estats de la zona estan vulnerant el dret marítim internacional en negar-se a acollir els nàufrags rescatats, i això fa que el vaixell hagi hagut d’esperar “amb un elevat nombre de persones a bord i després viatjar durant períodes de diversos dies creuant el Mediterrani per arribar a un port segur”. També addueix que l’Open Arms no compleix els certificats que garanteixin el compliment de la normativa internacional per al transport d’un nombre elevat de persones a bord, perquè l’embarcació està certificada per a 18 persones en el seu funcionament normal.

El fundador de Proactiva Open Arms, Òscar Camps, va afirmar: “Impedir-nos salvar vides és irresponsable i cruel”, i va dir que els arguments de capitania no estan fonamentats, ja que “els nàufrags són passatgers fortuïts i així ho preveu el dret internacional”. El bloqueig va rebre crítiques del conseller d’Acció Exterior, Alfred Bosch, i de l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, que es va oferir a intercedir davant del govern espanyol.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia