Societat

“Perdem el nord si el TC ha de programar toros”

“Si un tribunal o el Constitucional ha de fer la programació de les festes i programar toros, hem perdut el nord”, ha sentenciat l’alcalde d’Olot, Josep Maria Corominas, interrogat sobre la petició d’un col·lectiu d’entitats taurines de celebrar una cursa de braus a la plaça de la ciutat. Corominas ha recordat que fa molts anys que Olot es va declarar ciutat antitaurina. “No és un debat que sigui als carrers de la ciutat. Olot té clar des de fa anys la seva posició en aquest tema”, hi ha afegit. L’alcalde ha explicat que l’Ajuntament és el titular de la propietat de la plaça de braus i que des de fa anys aquest espai està dedicat a activitats culturals. “No pensem canviar aquesta línia de programació”, ha dit. Això no obstant, ha anunciat que atendran la instància de les entitats taurines, tal com fan amb totes les que reben, i ha manifestat que confia que s’imposi el seny i que el tema no hagi d’arribar als tribunals.

Les curses de braus estan prohibides a Catalunya per una llei del 2010 i, a Olot, per un acord del ple del 2004 i ratificat amb una consulta popular el 2016. Els promotors de la cursa, no obstant això, mantenen que una sentència del Constitucional i dues sentències d’altres tribunals anul·len aquesta prohibició.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia