Societat

societat

El col·legi d’advocats engega un centre de resolució de conflictes

El Col·legi de l’Advocacia de Barcelona (ICAB) ha activat un nou centre integral de resolució alternativa de conflictes per fomentar, difondre i consolidar la mediació i l’arbitratge entre l’advocacia i la ciutadania. La mediació és una via habilitada però poc utilitzada per resoldre casos, si bé el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) intenta fomentar-la per resoldre el col·lapse dels jutjats. El 2018 l’ICAB va tramitar més de 1.200 peticions de mediació, però només se’n van dur a terme una tercera part perquè en la resta alguna de les parts no s’hi va voler acollir. 

El centre integral de resolució alternativa de conflictes és pioner en tots els col·legis d’advocats de l’Estat i sorgeix de la fusió de l’antic Centre de Mediació (Cemicab) i del departament d’arbitratge d’aquesta corporació. L’ICAB considera que es necessiten procediments ràpids i flexibles per solucionar els problemes que planteja la ciutadania i amb aquesta nova entitat també pretén afavorir la capitalitat de Barcelona com a centre de prestigi en mediació i arbitratge, liderant la pràctica dels ADR en l’àmbit espanyol i internacional.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia