Societat

Mig miler de persones es manifesten contra el bloqueig del vaixell d’Open Arms

Òscar Camps culpa les autoritats del naufragi de més d’un centenar d’immigrants aquest divendres a la matinada

Amb el lema Free Open Arms, mig miler de persones, segons la Guàrdia Urbana i 2.000 segons els organitzadors, s’han manifestat aquest dissabte pel centre de Barcelona per mostrar el seu rebuig al bloqueig del vaixell de Proactiva Open Arms al port de Barcelona.

A la manifestació, convocada pels voluntaris de l’ONG, s’han sentit crits com ara “cap persona és il·legal” o “no rescatar és assassinar”. La marxa ha acabat amb un minut de silenci i amb la denúncia que “els dies que el vaixell està aturat es compten en morts i no en hores”.

Òscar Camps, fundador de l’ONG, ha estat molt crític amb l’executiu espanyol i l’ha culpat de la mort, aquest divendres a la matinada, de 117 morts per un nou naufragi al Mediterrani.

El punt de sortida de la manifestació ha estat la delegació del govern espanyol a Barcelona, al carrer Mallorca a les quatre de la tarda. Els manifestants, alguns vestits amb armilles salvavides, i equipats amb xiulets i pancartes, han avançat pacíficament darrera la pancarta que entre altres, portava el cantant de Macaco, Dani Carbonell, fins al passeig de Gràcia.

Davant el consolat d’Itàlia, a la cantonada amb el carrer Pau Claris, els manifestats han cridat consignes contra el govern d’aquest país i s’ha pogut sentir “Salvini, feixista, Sánchez, covard”.

A la cruïlla on té la seu de la Unió Europea, al número 90 del passeig de Gràcia, s’ha fet un minut de silenci i després, tres voluntaris han llegit un manifest on han recordat les bases de dret vulnerat pels partits de la UE, i que segons ells, s’han convertit en les raons per les quals no es deixa tornar a sortir el vaixell d’Open Arms.

L’acció de protesta ha estat convocada pels voluntaris de l’ONG i ha rebut el suport d’altres organitzacions prodrets humans, com Stop Mare Mortum o United4Med, que s’ha sumat al crit de ’’rescatar persones no és delicte’’.

Els assistents a la manifestació han demanat “no més morts a la Mediterrània” o “és assassina, la Unió Europea” per demanar noves polítiques migratòries a Europa. Les 500 persones que ha congregat la convocatòria han volgut mostrar el seu suport a l’ONG amb crits de “Llibertat Open Arms” o “Que voti, que voti, que voti Open Arms”, mentre s’animava als assistents a saltar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia