Societat

Entren en un local buit de Blanes per destinar-lo a “centre social”

Un grup d’entitats de Blanes han promogut l’entrada en un local buit del municipi perquè sigui un centre social i, entre altres usos, hi puguin estar persones sense llar.

L’ocupació –“alliberament”, en paraules d’un dels participants– de l’antiga pelleteria Modas Afrika va començar dilluns i té el suport de la Xarxa Solidària amb les Persones Migrants i Refugiades de Blanes. “La voluntat és que sigui un espai obert per al poble perquè s’hi puguin fer activitats”, assenyalen.

L’inici de l’acció al local, que pertany a una entitat bancària i que és al carrer de l’Estació, va generar el rebuig d’un grup de veïns. Ahir responsables de la iniciativa van parlar amb l’alcalde de Blanes, Mario Ros (PSC), i li van exposar la necessitat que hi hagi al municipi “pisos d’emergència per a persones sense llar i per a víctimes de violència de gènere”.

Fins diumenge, algunes de les persones que són ara en el local ocupat havien estat a l’església parroquial de Santa Maria (l’esbarjo parroquial). Durant el segon semestre del 2018, una vintena de persones es van tancar a l’esbarjo gràcies al suport de mossèn Enric i de l’esmentada xarxa solidària.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia