Societat

Preocupació dels alcaldes selvatans per la inseguretat

Després dels incidents a Sils i Vilobí, el Consell de la Selva promou endurir el càstig per furts i assalts violents

El Consell Comarcal de la Selva promourà l’enduriment de penes per castigar els furts, robatoris i assalts violents a veïns i finques. Així ho va dir ahir el president del Consell i alcalde de Caldes, Salvador Balliu (CiU), després de la reunió a Santa Coloma amb el director territorial d’Interior, Albert Ballesta, i responsables dels Mossos de la Selva interior i la Selva Marítima.

Els incidents amb robatoris i assalts en cases de Sils i Vilobí d’Onyar de les últimes setmanes –anteriorment hi havia hagut incidents al nucli de Santa Coloma de Farners– han fet preocupar els alcaldes de la Selva i alguns dels veïns de la comarca. Segons Balliu, el Consell promourà “canvis legislatius” i té decidit que altres entitats supramunicipals s’adhereixin a la seva iniciativa. Ballesta, per la seva banda, va explicar: “Hi haurà un reforç de patrullatge a la comarca, però cal que tant la policia com les instàncies judicials vagin tots a la una”, va exposar en declaracions a l’agència ACN.

Balliu va lamentar que un assalt a un domicili està castigat a l’Estat espanyol amb dos anys de presó, una pena inferior als 5 anys de l’Estat francès o als 10 d’Alemanya, assenyala. “Això no pot ser.”

Entre els alcaldes presents ahir a la seu del Consell, hi havia Joan Martí (Santa Coloma), Jordi Camps (Vidreres), Martí Nogué (Sils), Àstrid Desset (Anglès) i Josep Maria Bagot (Riells i Viabrea). El regidor de Seguretat Ciutadana, Josep Lluís Llirinós, i el cap de la policia local, Joaquim Martín, van representar l’Ajuntament de Lloret de Mar. Balliu va explicar que hi havien assistit representants de la majoria dels municipis.

Protesta a Sils

D’altra banda, les associacions de veïns de les Comes, Santa Eulàlia de Vallcanera i les Mallorquines, de Sils, han convocat per al divendres 1 de febrer una protesta “per la baixa dotació de Mossos que hi ha a la comarca”, segons afirmen en un document a les xarxes. L’Ajuntament de Sils els dóna suport.

LA FRASE

Tenim una sensació de desprotecció. El món canvia, però les lleis, no. Això no pot continuar així
Salvador Balliu
alcalde de Caldes (CiU) i president del consell comarcal de la selva

LA DATA

01.02.19
és el dia
que veïns de Sils es queixaran dels últims assalts en cases del poble amb una concentració a l’ajuntament.

Ballesta i el codi penal

El director dels serveis territorials d’Interior, Albert Ballesta, va participar ahir en la reunió de Santa Coloma. Ballesta va escoltar les demandes dels presents en la reunió i va comprometre’s a millorar la seguretat en alguns municipis on han repuntat els incidents. Ballesta, però, va ser clar dient que a l’Estat espanyol la pena mínima pel robatori amb força és molt menor que en altres països d’Europa i va criticar el marc legal (Codi Penal). En declaracions a l’ACN, Ballesta va lamentar, a més, que la llei d’enjudiciament criminal “no és àgil a l’hora d’agrupar casos”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

castelló d’empúries

Un robot avaluarà i posarà al dia el nombre d’amarradors d’Empuriabrava

castelló d’empúries
la crònica

Un pilot d’avió a la vall de Llémena

Cases sense gas el 2040

barcelona

El Manhattan mataroní

mataró

Obre a Girona una nova Barnahus per a infants i adolescents que han patit violència sexual

Societat

Els sindicats tornaran a plantar el govern aquest dimarts

Barcelona
societat

König i La Puntual, entre els establiments guardonats en la Nit del Comerç

girona
FIGUERES

Una lletrada denuncia que el bloqueig a la presó li impedeix veure un representat

FIGUERES
SALUT

Reforma del sistema sanitari a partir d’eixos d’hospitals

Barcelona