Societat

’Tito’ Álvarez dimiteix com a portaveu del comitè de vaga dels taxistes

Els conductors rebutgen el format d’una votació amb tres respostes i aposten per un ’sí’ o ’no’ a desconvocar les mobilitzacions

El portaveu d’Elite Taxi, Alberto ’Tito’ Álvarez, dimiteix com a líder del comitè de vaga dels taxistes. Així ho ha anunciat en plena assemblea a la Plaça Catalunya, després de les protestes i el desacord entre els conductors sobre el format de la votació per acceptar o rebutjar el decret del Govern sobre la regulació de VTC i taxis. En un ambient molt tens i amb forts crits per seguir amb les protestes, un grup de taxistes ha reclamat que es pugui votar a mà alçada, entre dues opcions de ’sí’ o ’no’ i no amb urnes, com havia previst Álvarez. “Surto del mig, ho sento, dimiteixo”, ha acabat dient Tito Álvarez. Finalment, han acordat votar a favor o en contra de desconvocar la vaga, i amb urnes.

Segons ha explicat ’Tito’ Álvarez després, ell seguirà com a portaveu d’Elite Taxi, la seva associació, però fora del comitè de vaga. “La meva salut és el primer”, ha insistit.

Votació a la tarda

Durant una tensa assemblea, els taxistes han acabat votant a mà alçada a favor de posar urnes per decidir si mantenen o no la vaga i votar en secret durant aquesta tarda. Els representants d’Elite Taxi han sortit del comitè de vaga, i han dit que donaran suport a la decisió que prenguin els conductors.

Prenent el relleu a ’Tito’ Álvarez, ’Patxi’, un altre dels representants dels taxistes, ha dit que el nou comitè de vaga no es posicionarà a favor o en contra del decret i que seran els propis conductors els que hauran de “pensar i votar en consciència”.

’Patxi’ ha recordat que van estar quatre hores negociant amb polítics, que són, ha dit “víbores”, i els poden “intentar enganyar”. Amb tot, també ha indicat que cal ser “realistes” i valorar que s’ha aconseguit garantir una precontractació d’una hora i la prohibició de la geolocalització, i que el Govern ha avisat que tirarà endavant el decret “sí o sí”.

“Ui, quina por!”, han dit alguns dels participants de l’assemblea, que han fet crits en contra del decret i a favor de seguir amb les mobilitzacions. “Penseu amb el cap i no amb el cor”, ha insistit ’Patxi’ que ha remarcat que sigui quin sigui el resultat de la votació, els taxistes “aniran a una”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Núria Escarpanter
Alcaldessa de Llançà (Junts)

“El pacte de govern és sòlid i es basa en la confiança”

Llançà

El Clúster de la Bioenergia de Catalunya celebra la II Nit de la Bioenergia: l’energia més circular i social

Bategen amb Maria Antònia Canals la plaça de davant l’institut Vicens Vives

girona

Tomben la moció per regular el lloguer estacional

BLANES

Camí de Mar, un projecte que enllaça Argeles amb Malgrat, per la costa

girona

La Fira d’Abril de Catalunya amplia l’aforament un 24%

Barcelona

El Mercat del Lleó tindrà més bona climatització abans de l’estiu

girona

El festival Tech&Play obre portes i espera 4.000 visitants

Barcelona
EDUCACIÓ

Mobilització de l’AFA de l’escola Camins a Banyoles

BANYOLES