Societat

Una ‘hackató’ per poder connectar educació i cultura a Girona

Impulsen una experiència de treball col·laboratiu entre ciutadans per trobar solucions a reptes

L’Ajuntament de Girona, a través de l’Estació Espai Jove, i la Fundació Jaume Bofill, amb la col·laboració de la Universitat de Girona, han engegat el projecte EDhack Krea. Es tracta d’una experiència de treball col·laboratiu entre ciutadans per desenvolupar projectes i trobar solucions a reptes per a la comunitat. Es tracta d’una mena de laboratori creatiu en el qual tothom pot col·laborar aportant les seves experiències, coneixements i habilitats per crear projectes i donar solucions. La iniciativa es canalitzarà a través d’una hackató que es farà els dies 22 i 23 de març que ve al Centre Cultural La Mercè. “El que pretenem és fer un laboratori de cocreació, tancar els joves en un espai concret, que desenvolupin el seu valor creatiu i creïn solucions”, afirma Eduard Ortiz, coordinador del projecte. El repte serà donar solució a: “De quines maneres podem connectar d’educació i la cultura?” “Ho hauran de fer amb una visió creativa, comunitària, personalitzada i valenta”, assegura Ortiz. La intenció és que una setantena de persones participin en la hackató i que generin 14 projectes entre el divendres 22 de març a la tarda i el dissabte 23 de març al matí. A partir d’aquí, el jurat escollirà sis propostes, de les quals se’n seleccionarà una per desenvolupar-la. La presentació de les opcions finalistes i l’anunci de la guanyadora es farà el dissabte 23 de març a la tarda. Totes les propostes es podran consultar de forma lliure i en format obert al web de la hackató.

“Si volem tenir ciutadans cultes, hem de treballar en educació i cultura”, afirma l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, que considera que el projecte EDhack Krea té “una forma singular, innovadora i extraordinària d’atraure i apassionar el nostre jovent per implicar-lo en la presa de decisions i en el sentit de comunitat”.

LA FRASE

Si volem tenir ciutadans cultes, hem de treballar en educació i cultura
Marta Madrenas
alcaldessa de girona


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia