Societat

Societat

Els projectes socials s’avancen al MWC

Vodafone presenta tecnologies per alertar de crisis epilèptiques imminents i per amenitzar els ingressos hospitalaris dels infants

L’art i la tecnologia es barregen en la nova exposició de la Mobile Week Barcelona

Atesa la gran potència que tenen les presentacions tecnològiques durant el Mobile World Congress, els projectes de caire social i cultural relacionats amb aquesta tecnologia han de moure’s a les jornades anteriors per fer-se un espai propi. És el cas de novetats com les que la Fundació Vodafone ha finançat, en col·laboració amb entitats i associacions de l’àmbit social, per millorar la qualitat de vida de diferents grups. Un dels més destacats és l’audiòfon que registra l’activitat cerebral i controla els patrons del portador per detectar els atacs epilèptics. Un llum verd o vermell alerta de si hi ha o no risc de tenir una crisi, permet reduir l’impacte emocional que suposa per als malalts, i facilita una millora del seguiment clínic. El dispositiu funciona gràcies a algoritmes matemàtics i a una intel·ligència artificial que li atorga una fiabilitat del 85%, però que pot superar el 90% si el dispositiu és personalitzat. Els seus desenvolupadors esperen rebre el segell de Conformitat Europea durant aquest any i començar la comercialització del producte de manera privada, mentre treballen per aconseguir que sigui prescrit mèdicament. La fundació també ha impulsat un software que tradueix de manera instantània el llenguatge dels signes i un sistema de realitat augmentada i virtual per fer més suportables i profitoses les hospitalitzacions infantils de llarga durada. L’impacte de la tecnologia en la vida quotidiana també és el motiu principal de l’exposició inaugurada ahir al Disseny Hub Barcelona. Fins al 16 de març, catorze artistes mostren creacions amb robots, emojis, bitcoins o intel·ligència artificial com a protagonista.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

INFRAESTRUCTURES

Avança l’estació de l’L9 I l’L10 a la plaça Maragall

Barcelona
Informació especial

La Universitat de Girona incrementa la seva oferta acadèmica

Estat Francès

Esclaten violentes protestes a Martinica per l’augment del cost de la vida

Barcelona
Successos

Justícia convoca una reunió d’urgència arran del suïcidi d’un pres a Lledoners

Barcelona

La Taula de Mobilitat i Ús Públic de la Garrotxa reivindica el bus Rumbus

LA GARROTXA
la crònica

Les delícies de la cuina d’aprofitament

L’AENTEG trasllada la seva seu i estrena identitat corporativa

GIRONA
SOCIETAT

Trànsit preveu que 460.000 cotxes sortiran de l’àrea de Barcelona en un pont de la Mercè marcat per la pluja

BARCELONA
ciència

La UB i el VHIR s’alien per crear pell humana bioimpresa

Barcelona