Societat

Els cotxes ja ‘parlen’ per 5G amb bicis i semàfors

A l’entorn de la Fira es prova un sistema d’alerta i detecció de vianants i ciclistes

Els carrers de l’Hospitalet de Llobregat són aquests dies l’escenari de proves en entorn real amb cotxes connectats que faran assajos de conducció assistida a través de 5G, gràcies a una iniciativa liderada per Telefónica i Seat. El gran objectiu d’aquest programa és veure com es comportaria el vehicle en un àmbit de connectivitat total, en què pogués intercomunicar-se amb altres cotxes, semàfors, senyals de trànsit o vianants.

En concret, s’estan assajant tres casos d’ús de conducció assistida que es mostren als voltants del Mobile World Congress. El primer és la detecció d’un vianant en un pas zebra per part del semàfor, que avisa directament els vehicles pròxims amb una advertència que apareix al panell de control de cadascun.

Un altre dels exemples consisteix en l’avís als cotxes de la presència d’un ciclista que està fent un gir. En aquest cas, és la bicicleta, dotada de connectivitat i amb una solució de localització ultraprecisa, la que envia l’alerta. A més, també es posarà a prova un sistema capaç no només de detectar un cotxe aturat a la carretera encara que hi hagi poca visibilitat, sinó també d’activar automàticament els llums d’emergència i avisar la resta de vehicles que s’hi aproximen.

Seat ha cedit per a les proves un parell de vehicles equipats amb l’última tecnologia en connectivitat i modificats per poder oferir advertències al conductor a través de la taula de control, gràcies a un sistema que ha desenvolupat la companyia d’enginyeria Ficosa.

Per la seva banda, Telefónica ofereix la connectivitat extrem a extrem gràcies a la qual poden funcionar ginys com la bicicleta que du un sistema de localització ultraprecís que ha estat desenvolupat per la fundació i2CAT.

Durant aquestes proves també s’ha mostrat l’ús d’un sistema d’entreteniment al cotxe de darrera generació capaç d’oferir continguts en 4K descarregats per la xarxa 5G gràcies a una plataforma mòbil desenvolupada per Qualcomm Technologies.

En aquesta prova es pretén assajar una conducció més segura i intel·ligent, i s’emmarca en la iniciativa 5G Barcelona, que vol consolidar la capital catalana com el hub 5G de referència a Europa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona