Societat

Presó sense fiança per a l’exlíder de Vox a Lleida

José Antonio Ortiz ha passat aquest divendres a disposició del jutjat d’instrucció 3, que ha acordat presó sense fiança i prohibició de comunicació

En la causa hi ha dues víctimes a la causa però la policia tem que hi pugui haver més afectats

El Jutjat d’Instrucció número 3 de Lleida, en funcions de guàrdia, ha dictat presó preventiva per a l’exlíder de Vox a Lleida (Segrià), José Antonio Ortiz Cambray, detingut per presumptes abusos sexuals a persones amb discapacitat. La detenció va tenir lloc dimarts arran d’una denúncia de dues persones amb discapacitat d’uns 30 anys que estan tutelats per la Fundació Alosa de Lleida i que treballen per Aspros.

Aquest divendres ha passat a disposició judicial després que els Mossos d’Esquadra hagin esgotat el màxim legal de 72 hores sota custòdia per seguir investigant els fets. Segons ha informat el TSJC, després d’escoltar la declaració del detingut, la magistrada ha acordat la mesura de presó provisional sense fiança i prohibició de comunicació.

La causa, segons aquestes fonts, està oberta pels delictes d’abús sexual i pornografia sobre persones amb discapacitat. Segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), en aquest moment processal són dues les víctimes que hi ha a la causa.

Ortiz va ser detingut dimarts a la tarda al seu lloc de treball. Ahir dijous i encara sota custodia policial Ortiz va ser traslladat molt a prop dels jutjats del Canyeret. Va assistir a la compareixença d’una de les suposades víctimes a l’EATAV. Ho va fer darrer un vidre que facilita la intimitat i la seguretat de la víctima. La compareixença és una prova i la seva declaració es va fer seguint el protocol de la càmera de Gesell, de forma que no hi va haver contacte visual entre víctima i detingut, i les preguntes les va fer un professional assistencial especialitzat.

Va ser la fundació Alosa la que va detectar missatges de Whatsapp fora de lloc entre els dos denunciants i Ortiz. La policia sospita, però, que hi podria haver més afectats, fins i tot discapacitats menors d’edat. L’exlíder de Vox es guanyava la confiança de les seves víctimes per després poder contactar amb elles, però no és treballador de cap centre que atengui persones amb discapacitat. La policia ha analitzat l’ordinador i el mòbil de José Antonio Ortiz per trobar proves que l’incriminin com ara imatges de contingut sexual.

Ortiz Cambray es presentava com a líder de la formació de la ultradreta a Lleida tot i que una vegada es va tenir coneixement de la seva detenció, Vox va negar que ho fos i el va suspendre el mateix dimecres de militància.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

La monarquia

El rei parla ‘baléà’

RESIDUS

Ultimàtum de la concessionària de Solius pel deute: diu que el 15 de maig plega

LLAGOSTERA / sANTA CRISTINA
ENDOGASTRONOMIA

Vins del Priorat i el Montsant, a la Fira del Vi de Falset i als cellers

FALSET
BANYOLES

Els veïns reclamen l’ús públic dels jardins del monestir

banyoles
OLOT

Un camió vessa la càrrega a l’avinguda Sant Jordi

OLOT
PALAMÓS

El jutge exculpa en part l’agent que instava a investigar la multa a un edil

PALAMÓS

Figueres lliura els premis de les Creus de maig 2024

FIGUERES

Entitats socials denuncien que Barcelona no deixa empadronar persones vulnerables als seus locals

Barcelona
judicial

Una tercera sentència tomba la superilla de Consell de Cent executada per Colau

Barcelona