Societat

Milers de dones es manifesten per la igualtat i contra el masclisme

Unes 200.000 persones (segons la Guàrdia Urbana) participen en la manifestació unitària a Barcelona

Unes 10.000 persones participen en la manifestació feminista a Girona

La marxa del 8-M col·lapsa el centre de Madrid

Desenes de milers de dones participen aquesta tarda en les mobilitzacions convocades arreu del país amb motiu del 8 de març per reclamar una igualtat real entre dones i homes i denunciar les violències masclistes.

Unes 200.000 persones (segons la Guàrdia Urbana) han omplert aquest divendres al vespre el centre de Barcelona per reivindicar la igualtat entres homes i dones en tots els àmbits de la societat. La manifestació unitària ha arrencat cap a un quart de set de la tarda el lema Parem per canviar-ho tot. Ni un pas enrere a la plaça Espanya. El recorregut ha passat per la Gran Via i el passeig de Gràcia fins a arribar a la plaça de Catalunya, on es llegeix un manifest i tenen lloc actuacions musicals, teatrals i dansa.

Ha encapçalat la marxa un bloc format només per dones provinents de diverses entitats, que ha avançat pel mig de la Gran Via. “Juntes som més fortes”, “La revolució serà feminista o no serà” o “Dones lliures en terres lliures” són algunes de les pancartes que es poden veure a la manifestació. Hi participen desenes d’associacions feministes i col·lectius de treballadores, així com sindicats, moviments socials, plataformes i partits, entre d’altres entitats.

També hi assisteixen representants de les diferents administracions, com l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau; la ministra de Política Territorial i Funció Pública i candidata del PSC a les eleccions generals, Meritxell Batet, o la consellera de la Presidència i portaveu del govern, Elsa Artadi.

Clam feminista a Girona

Unes 10.000 persones han respost a la crida de la Coordinadora de Feminismes Anticapitalista i s’han manifestat pel centre de Girona reivindicant la lluita feminista, la igualtat d’oportunitats i criticant que l’actual sistema “explota” les dones. La manifestació ha sortit de la plaça Independència i, passant per Jaume I, ha arribat fins a la plaça del Lleó.

La protesta ha coincidit amb la concentració convocada per la Plataforma Feminista Anticapitalista a la plaça U d’Octubre, que ha aplegat més d’un miler llarg de persones. Aquí, el manifest que s’ha llegit ha criticat l’actitud “patriarcal” dels partits de dretes –Vox, Cs i PP- i que vulguin “negar la violència masclista”. “Aquests partits no ens volen iguales, no representen a les dones”, recull el text.

Una multitud pren els carrers a València

Milers de persones, en la seva majoria dones, han secundat la vaga i els actes reivindicatius del Dia de la Dona a València, en un ambient festiu i sense incidents.

Una marea lila pel centre de la ciutat ha estat el punt culminant d’un 8-M on organitzacions feministes, sindicats, partits polítics –tots els representats a les Corts excepte el PP–, entitats socials i estudiants han aixecat la veu contra la discriminació de la dona.

La multitudinària marxa, que havia d’arrencar a les sis de la tarda de l’Estació del Nord cap a la Porta de Serrans, ha acumulat una cua d’uns 3,5 km i dues hores després amb prou feines havia avançat uns metres des de la zona de Porta de la Mar. L’enorme afluència de gent ha obligat a Metrovalència a tancar diverses estacions, com Xàtiva, Colom o Àngel Guimerà.

La marxa del 8-M desborda el centre de Madrid

Desenes de milers de persones s’han manifestat aquest divendres a Madrid per reivindicar els drets de la dona, contra la violència de gènere, contra la bretxa salarial i per denunciar la desigualtat aquest 8-M.

La manifestació ha col·lapsat el centre de la capital espanyola, des d’Atocha a Cibeles, i ha transcorregut pel carrer Montera, Callao i Gran Via abans d’arribar a Plaça Espanya. El lema de la manifestació, que transcorre de manera festiva i reivindicativa, és Som imparables, feministes sempre.

A la marxa, convocada per sindicats i organitzacions feministes, hi han assistit també representants de totes les formacions polítiques espanyoles tret del PP i de Vox, que se n’han desmarcat. Entre d’altres, a la capçalera de la manifestació, s’hi ha vist la majoria de dones amb cartera al govern de Pedro Sánchez.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

CALDES DE MALAVELLA

Finalitzen les obres de la depuradora de Can Carbonell

CALDES DE MALAVELLA

L’escola de pilots d’Alguaire estarà a punt la primavera vinent

Alguaire

Concentració per reivindicar la salut mental en el treball

girona

235 alumnes de 6è de primària ballen per l’equitat a Sant Gregori

girona

S’inicien les obres per convertir el Xalet Soler en la Casa de la Tecnologia

girona

Totes les cries del musclo del Delta acabaran provenint de Roses

roses

Sant Pau descobreix una nova causa genètica d’immunodeficiència

Barcelona

El Museu d’Art adquireix un fragment del retaule de Sant Feliu de principis del segle XVI

girona
infraestructures

Puente sosté que Catalunya és el territori on l’Estat inverteix més, tot i el 46% d’execució

barcelona