Societat

L’Organització Internacional per a les Migracions alerta d’”abusos i explotació” a africans en la ruta cap a Espanya

Gairebé la meitat dels immigrants entrevistats per l’organització van patir “experiències directes” de maltractament al Marroc i Algèria

L’Organització Internacional per a les Migracions (OIM) alerta sobre la detecció de casos de “tràfic de persones, abusos i explotació” en la ruta migratòria del Mediterrani Occidental per entrar a la Unió Europea a través d’Espanya. Segons una enquesta realitzada per l’OIM amb immigrants que van entrar de manera irregular a l’Estat amb aquesta ruta el 2017 i 2018, gairebé la meitat d’aquests van patir alguna “experiència directa” de maltractament al Marroc i Algèria en el seu camí cap a l’Estat espanyol. En la majoria de les situacions van viure violència física (el 41%), però d’altres també van treballar sense cobrar, per la força o van ser retinguts en contra de la seva voluntat, tal com han explicat a l’OIM les més de 1.300 persones entrevistades.

L’OIM va fer les entrevistes a centres de recepció i trànsit a Madrid, Múrcia, València i Andalusia. Un 41% dels enquestats asseguren que van decidir emigrar per motius econòmics, seguit d’un 32% que ho va fer per patir violència personal i un 15% a causa de guerres o conflictes. Tanmateix, en el cas de les dones gairebé un 60% van decidir escapar del seu país per fugir de situacions violentes com agressions per part de marits o familiars.

Perfil dels immigrants

El perfil dels enquestats són majoritàriament homes del Camerun, Gàmbia i Guinea d’uns 23 anys que van marxar sols del seu país i que tenen com a destí Espanya o França. Segons les enquestes, el camí que segueixen principalment per entrar a la UE creua Algèria i el Marroc per entrar a l’Estat en vaixell o saltant les tanques a Ceuta i Melilla.

L’OIM nega el canvi de ruta

L’OIM assegura que aquesta enquesta mostra la “falta d’evidència” que els immigrants hagin decidit substituir la ruta del Mediterrani Central, que passa per Líbia, per la ruta occidental que travessa el Marroc. Per contra, remarquen que la majoria dels enquestats tenien clar en el moment de marxar del seu país que volien arribar a Espanya i França.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona
salut

Anuncien que el nou hospital de Calella estarà fet el 2030

calella

Èxit de vendes el primer dia de l’Expocasió

fornells de la selva
CALDES DE MALAVELLA

Finalitzen les obres de la depuradora de Can Carbonell

CALDES DE MALAVELLA

L’escola de pilots d’Alguaire estarà a punt la primavera vinent

Alguaire

Concentració per reivindicar la salut mental en el treball

girona

235 alumnes de 6è de primària ballen per l’equitat a Sant Gregori

girona

S’inicien les obres per convertir el Xalet Soler en la Casa de la Tecnologia

girona

Totes les cries del musclo del Delta acabaran provenint de Roses

roses