Societat

L’executiu atorga la renda garantida al 30% dels sol·licitants

El conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, va reconèixer ahir que la renda garantida de ciutadania (RGC) s’atorga només a un 30% dels qui la sol·liciten i va informar que actualment hi ha 120.004 persones que reben aquesta prestació, d’uns 600 euros al mes.

El Homrani, que ahir va comparèixer en la comissió parlamentària d’Afers Socials per avaluar l’aplicació de l’RGC davant les crítiques de les entitats socials, que l’acusen de rebutjar la majoria de peticions, va destacar que la taxa d’acceptacions de les sol·licituds ha crescut un 21% respecte al juny del 2017.

L’RGC, que va ser adoptada mitjançant una llei impulsada a través d’una iniciativa legislativa popular (ILP), és una prestació que pretén garantir un mínim de vida digna a les persones i famílies en situació de pobresa.

A més, el conseller va recordar que a causa de l’aplicació de l’article 155 no es va poder tramitar el reglament que especifica i determina els detalls de la implementació de la llei. “S’han perdut molts mesos pel 155 que podrien haver servit”, va afirmar el conseller de Treball.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.