Societat

La cultura popular envaeix els carrers de Figueres

La tercera edició de Populària, la Mostra d’Entitats d’Arrel Tradicional, arriba aquest cap de setmana amb més d’una vintena d’activitats, la II Fira Gegantera de les comarques gironines i l’actuació de Germà Negre

La ciutat de Figueres serà el punt de trobada de la cultura popular catalana amb la celebració de la tercera edició de Populària, dues jornades dedicades a la difusió de les tradicions culturals catalanes “perquè la ciutadania de la demarcació visualitzi tot el gruix i potencial de les entitats de cultura popular que tenim, la gran tasca que fan i s’engresquin a formar-ne part”, explica Pere Ferrera, de l’àrea de Cultura de l’Ajuntament local. La programació ofereix més d’una vintena d’activitats, una oferta que any rere any “va creixent a poc a poc”: “Cada vegada tenim més implicació de les entitats, que són les autèntiques protagonistes d’aquests dies.” A més, la mostra, que s’organitza cada dos anys, sempre coincideix amb un esdeveniment important a la ciutat –el 2015 va coincidir amb la trobada nacional de trabucaires i el 2017, amb la capitalitat de la sardana–. Aquesta edició comparteix escena amb la II Fira Gegantera de les comarques gironines, una mostra que omplirà la Rambla amb unes vint-i-cinc parades relacionades amb tot aquest món de la faràndula. També hi haurà diferents activitats, com ara cercaviles, xerrades, tallers i una exposició dels gegants de la comarca que no tenen colla, que també se’ls podrà veure ballar, ja que la colla gegantera de Figueres els farà sortir.

Completen l’oferta festiva la destacada actuació del grup de folk festiu Germà Negre de dissabte i la tradicional ofrena floral i ballada de sardanes en commemoració de la mort de Pep Ventura de diumenge.

Dades d’interès

Dates: 23 i 24 de març.

Lloc: Diferents espais de Figueres, com ara la Rambla, el Casino Menestral o la plaça de l’Ajuntament.

Més informació: www.figueres.cat



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia