Societat

marroc

La immigració “mai se solucionarà amb barreres”, diu el papa Francesc

El papa Francesc va iniciar ahir un viatge de dos dies al Marroc abordant un dels principals objectius, la “greu crisi migratòria”, de la qual el país magribí és pont cap a Europa. Pel pontífex, el fenomen no s’aturarà construint barreres o negant l’assistència als immigrants, sinó anant a l’arrel de les causes. Al Marroc, hi ha uns 80.000 immigrants subsaharians, segons les Nacions Unides, que viuen en camps de refugiats tot esperant poder arribar algun dia al continent europeu.

En un discurs davant el rei del Marroc, Mohamed VI, en una cerimònia a Rabat, el papa ha assegurat que “no es trobarà mai una solució en la construcció de barreres, en la difusió de la por a l’altre o en la negació de l’assistència als que aspiren a una legítima millora per a ells i les seves famílies”. El líder espiritual dels catòlics considera que cal un “canvi que afirmi els immigrants com a persones, no com a números, i en reconegui els drets i la dignitat en els fets i les decisions polítiques”. Creu que la “greu crisi migratòria és un crit urgent perquè tots busquem els mitjans concrets per eliminar les causes que obliguen tantes persones a deixar el seu país”.

Després del viatge de Joan Pau II, el 1985, Francesc és el segon papa a visitar el Marroc. Francesc ja ha estat en una desena de països musulmans i ahir va aplaudir totes les iniciatives que aturin “la instrumentalització de les religions per incitar a l’odi, la violència i l’extremisme”. També insta el Marroc a anar més enllà de la llibertat actual de culte, per permetre la conversió dels ciutadans musulmans a altres religions. Mohamed VI considera que “el diàleg entre les religions d’Abraham [judaisme, cristianisme i islam] és manifestament insuficient avui dia”. En referència al radicalisme, el monarca coincideix que “és hora que la religió deixi de ser per sempre una coartada per a aquells ignorants, per a aquesta ignorància i per a aquesta intolerància”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SEGURETAT

Col·locaran 575 sensors de risc químic a l’entorn petroquímic de Tarragona

TARRAGONA

L’oposició força un ple per tractar les suposades irregularitats d’un regidor

lloret de mar

Portbou suspèn el pagament de factures a Endesa després d’un tall elèctric al municipi

PORTBOU

Llum verda a les connexions de la C-65 amb el futur Hospital Trueta

girona
Medi ambient

La Paeria apostarà per aplicar la ZBE en un 10% del sòl urbà residencial en una fase inicial

Lleida
educació

El personal d’atenció educativa fa vaga per demanar la reclassificació professional

barcelona

Es comença el tractament contra els mosquits a 3.000 embornals

figueres

La Diputació destinarà 10 milions als consells comarcals fins el 2027

BARCELONA
societat

La URV estudia amb les colles com adaptar les diades castelleres al canvi climàtic

Tarragona