Societat

Més usuaris dels serveis socials del Pla de l’Estany

L’àrea de Benestar Social comarcal posa el focus en la infància, un col·lectiu molt afectat pel risc d’exclusió social

L’any passat es van estrenar cinc serveis, destinats sobretot als més joves

L’àrea de Benestar Social del Consell del Pla de l’Estany l’any passat va donar serveis bàsics que van beneficiar 4.630 persones de la comarca. És la xifra més alta que s’ha registrat mai i que coincideix amb l’obertura de cinc serveis nous (el centre de salut mental infantil i juvenil; el servei d’orientació i acompanyament a famílies (SOAF); el servei de suport a famílies amb infants de zero a tres anys; el programa de suport a l’autonomia personal i el programa d’atenció a les persones grans que reben abusos i/o maltractaments).

Els més vulnerables

Aquesta és una de les dades que s’inclouen en la memòria del 2018. Altres xifres rellevants són que es van atorgar ajudes d’urgència social a 601 persones de 174 famílies i que es considera que el 3% dels habitants de la comarca estan en risc d’exclusió social. Això afecta especialment la població infantil, entre la qual l’índex s’enfila fins al 10 %. Uns dels indicadors utilitzats per establir aquest índex és l’ús del centre de distribució d’aliments, al qual l’any passat van recórrer el 3,1% de la població de la comarca, un percentatge similar al de l’any anterior. La infància és un dels camps que més preocupa Benestar Social –indica la consellera Ester Busquets– que posa l’accent en el fet que aquest any s’han posat en marxa serveis específics per aquest col·lectiu, entre els quals hi ha un pla pilot d’àmbit nacional.

Salut i gent gran

Dels 30 serveis que dona l’àrea de Benestar Social comarcal, els més utilitzats són els bàsics i els de la promoció de l’autonomia i l’atenció a la dependència. En la línia del que passa des de fa anys, el 2018 les problemàtiques més ateses com a servei bàsic van tenir a veure amb la salut, sobretot en relació amb la gent gran (27,2%), seguides de les de caire econòmic (17,8%), mancances socials (17,1%) i problemes laborals (13,2%). Als serveis bàsics es van destinar les partides més importants del pressupost, de 2,5 milions d’euros. Aquesta xifra va ser lleugerament inferior a la del 2017. La Generalitat n’assumeix la major part (56%) i la resta va a càrrec dels onze ajuntaments del Pla de l’Estany, la Diputació, empreses privades i els mateixos usuaris. Al marge dels diners pressupostats, Benestar Social sol ingressar ajuts de la Generalitat per a programes concrets. La plantilla d’aquesta àrea del Consell Comarcal està formada per 47 persones.

LES XIFRES

4.630
persones
es van beneficiar dels serveis de Benestar Social del Pla de l’Estany l’any passat.
10
per cent
de la població infantil de la comarca està en situació de risc d’exclusió social.
27,2
per cent
de les atencions dels serveis bàsics van ser per problemàtiques de la salut, sobretot de la gent gran


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Núria Escarpanter
Alcaldessa de Llançà (Junts)

“El pacte de govern és sòlid i es basa en la confiança”

Llançà

El Clúster de la Bioenergia de Catalunya celebra la II Nit de la Bioenergia: l’energia més circular i social

Bategen amb Maria Antònia Canals la plaça de davant l’institut Vicens Vives

girona

Tomben la moció per regular el lloguer estacional

BLANES

Camí de Mar, un projecte que enllaça Argeles amb Malgrat, per la costa

girona

La Fira d’Abril de Catalunya amplia l’aforament un 24%

Barcelona

El Mercat del Lleó tindrà més bona climatització abans de l’estiu

girona

El festival Tech&Play obre portes i espera 4.000 visitants

Barcelona
EDUCACIÓ

Mobilització de l’AFA de l’escola Camins a Banyoles

BANYOLES