Societat

Un jutjat investiga tres bombers per una protesta contra la Guàrdia Civil després de l’1-O a Girona

El Jutjat d’Instrucció número 2 recull material informàtic i de telefonia mòbil del parc de la ciutat per esbrinar si algú va autoritzar la mobilització i qui l’hauria secundat

Un guàrdia civil va denunciar els fets durant la seva declaració com a testimoni al Tribunal Suprem

El Jutjat d’Instrucció número 2 Girona investiga tres bombers per haver fet un comboi de protesta davant la comandància de la Guàrdia Civil de Girona el 2 d’octubre del 2017, l’endemà del referèndum, durant la qual haurien proferit insults.

Fonts de la investigació apunten que la causa estaria oberta pels delictes de malversació de diners públics i abandonament del lloc de feina com a funcionaris.

El jutjat ha autoritzat que es requisi material informàtic i telefònic del parc de Bombers de Girona per intentar esbrinar si algú va autoritzar la mobilització i qui l’hauria secundat.

Fonts de la Generalitat informen que el jutjat va denegar que la Guàrdia Civil fes una entrada i registre i ha optat perquè fos personal del departament els qui recollissin el material i el lliuressin. Això s’ha fet aquest dimecres al matí.

La protesta del 2 d’octubre va centrar una declaració d’un dels agents de la guàrdia civil que van declarar com a testimonis al judici de l’1-O davant del Tribunal Suprem.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia