Societat

Barcelona obre la porta a les núvies que regnaran el 2020

Rosa Clarà desfilarà el dia 25 a la Llotja de Mar

Destaquen les firmes Marchesa i The Atelier by Jimmy Choo, que venen a Barcelona per primer cop

Quatre-centes marques, a punt per exposar

Rosa Clarà brillarà amb llum pròpia en la nova setmana de la moda nupcial a Barcelona, un esdeveniment internacional que aquest any comença avui, dia de Sant Jordi, i acaba el diumenge de les eleccions generals. Les desfilades, doncs, aquest any a més de donar-nos a conèixer les principals novetats en els vestits de núvia (i de festa) de cara a la temporada primavera-estiu 2020 i alegrar-nos la vista, ens faran de bàlsam per trencar un ritme polític d’alt voltatge. Aquesta setmana de la moda es divideix en dues parts, la primera, del 23 al 26, és quan hi haurà les desfilades i les presentacions de les col·leccions de les diferents firmes. Del 26 al 28 es farà la fira comercial enfocada als professionals, amb unes 400 marques (un 70%, internacionals). Tot, al recinte de Montjuïc, tot i que algunes desfilades surten d’aquest escenari.

A partir d’avui es podran veure desfilar 900 vestits –de núvia, però també de nuvi i de cerimònia i còctel– de 36 firmes, entre les quals destaquen les internacionals Marchesa i The Atelier by Jimmy Choo, que venen a Barcelona per primera vegada. Qui també desfilarà per primera vegada és Aire Barcelona, firma nascuda el 2004 a la capital catalana amb la idea de “proposar dissenys i patrons excel·lents a les núvies exigents però sempre a preus assequibles”.

Jesús Peiró serà el primer a presentar la seva col·lecció, avui a les 12 del migdia al palau 1 del recinte de Montjuïc de Fira de Barcelona, seguit de Cristina Tamborero, la basca que va guanyar el premi al millor nou talent dels Elle International Bridal Awards 2018. Avui també desfilaran els dissenyadors i dissenyadores agrupats sota el paraigua de New Talents: Simone Marulli, Mireia Balaguer, Lorena Panea, Olga Maià i Poesie Sposa. L’última desfilada del dia serà d’Aire Barcelona, que proposa una passarel·la protagonitzada per la model Cindy Kimberly. Demà el plat fort serà The Atelier by Jimmy Choo i Marchesa, que desfilarà al Palau Reial de Pedralbes en una nova edició de la Barcelona Bridal Night. Marchesa, anglesa d’origen però avui amb seu a Nova York, ha triat el saló barceloní per presentar en exclusiva la seva col·lecció Marchesa Bridal Couture de la temporada de primavera 2020 i una selecció de vestits de festa de la línia Ready to Wear.

Clarà, a la Llotja

La col·lecció de Rosa Clarà es podrà veure el 25 a la Llotja de Mar. La creadora catalana, puntal que Barcelona sigui avui capital de la moda de núvia mundial, ha dit que els vestits que presenta “són molt lleugers i transparents, fets de teles molt lleugeres i vaporoses, però no es pot veure res, en realitat només està implícit”. Tancarà la passarel·la i la setmana la desfilada de Pronovias, un gegant de la moda nupcial, que va posar Barcelona en el mapa de les núvies mundial. L’esdeveniment passa a dir-se Valmont Barcelona Bridal Fashion Week (VBBFW), ja que s’ ha arribat a un acord amb l’empresa de cosmètica Valmont.

LA XIFRA

900
creacions
de 36 firmes es podran veure del 23 al 28 d’abril a la Fira de Barcelona i la Llotja de Mar.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia