Societat

Alta ocupació turística tot i el mal temps

Les reserves als allotjaments de costa i muntanya oscil·len entre el 70% i el 90%

El mal temps arreu de Catalunya no ha fet cancel·lar les reserves als allotjaments turístics, tot i que sí que ha fet caure les d’última hora, i aquesta Setmana Santa s’han assolit unes ocupacions turístiques que han oscil·lat entre el 70% i el 90% a les zones de la costa i la muntanya. Les estacions d’esquí s’han beneficiat de les nevades dels últims dies i, tot i que Setmana Santa ha caigut tard enguany, els esquiadors han pogut fer les últimes baixades en unes pistes en què l’horari s’ha escurçat respecte de l’hivern. Entre el dia 13 i ahir es van vendre un total de 65.000 forfets.

A la costa l’ocupació ha estat desigual, ja que al Garraf i el Maresme es va assolir pràcticament la plena ocupació, sobretot divendres i dissabte, però a Tarragona les sensacions no són bones, tot i no tenir encara dades oficials. El mal temps ha influït a la demarcació de Tarragona, on s’ha viscut una Setmana Santa “normal i sense excessos” segons Joan Anton, portaveu de la Federació Empresarial d’Hostaleria i Turisme de Tarragona. A les comarques de Girona l’ocupació ha oscil·lat entre el 50% de la Cerdanya i el 80% de la ciutat de Girona, amb ocupacions d’entre el 70% i el 75% a la Costa Brava. Les ocupacions al Pirineu de Lleida han estat també elevades, d’entre el 80% i el 85%, unes xifres, però, més baixes que les d’altres anys per la previsió de mal temps. Els esports d’aventures han cobert entre el 65% i el 75% de les places, lluny de temporades passades.

Ple a Hostalric per la Fira Medieval

Redacció

Hostalric ha estat un dels municipis que han fet el ple aquests dies, ja que s’ha omplert de visitants en la 23a edició de la Fira Medieval, una de les més importants que se celebren a Catalunya. Durant el cap de setmana el poble s’ha vestit d’època i ha programat un centenar d’activitats en què la gastronomia, la dansa i la música han estat les protagonistes. Desenes de parades han ofert als carrers productes elaborats com es feia fa més de cinc-cents anys. La regidora de Cultura i Turisme, Rita Saurí, destaca que es tracta d’una festa “clau” per al municipi, l’acte “més rellevant” des d’un punt de vista turístic per a la ciutat, i “transcendental” per a l’economia local.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia