Societat

Ensenyament i sindicats no arriben a cap acord

S’emplacen a una mediació a Treball dilluns per evitar la vaga

Els docents es queixen del “perfil baix” dels tècnics enviats a la mediació i tampoc es posen d’acord en els possibles serveis mínims

El Departament d’Ensenyament i els sindicats de mestres i professors no han arribat a cap acord aquest dilluns en la primera reunió que han mantingut a la Conselleria de Treball per evitar la vaga de dijous que ve. La trobada ha durat menys d’una hora i s’ha produït després que aquest dijous els sindicats s’aixequessin de la mesa sectorial on s’havia de negociar la possible reducció d’una hora lectiva setmanal pels docents. Els sindicats han lamentat el “perfil baix” dels tècnics enviats per Ensenyament, i tampoc s’han posat d’acord en els possibles serveis mínims. La propera trobada serà a Treball dilluns vinent a les 12 del migdia.

En la reunió de la mesa sectorial d’aquest dijous, els quatre sindicats es van aixecar després que exigissin retirar de l’ordre del dia el document sobre la confecció de plantilles per al curs vinent i tenir en compte l’horari lectiu de 18 hores a Secundària i 23 a Primària, i el Departament s’hi negués, mantenint una hora setmanal més. Segons les organitzacions sindicals, no podien acceptar debatre la confecció de plantilles una setmana abans de la convocatòria de vaga en què la prioritat és recuperar la jornada anterior a les retallades.

Els sindicats asseguren que aquesta reducció lectiva suposaria uns 45 milions d’euros, i segons els han dit els grups parlamentaris, ara mateix hi ha disponibles uns 300 milions d’euros procedents del sistema de finançament autonòmic. Per això, encara lamenten més que el departament no hagi fet propostes concretes per “millorar” la situació actual del professorat i apropar-se a les condicions laborals del 2010, just abans de les retallades. Així, segons els sindicats, Ensenyament només ha augmentat el número de docents en funció de l’augment d’alumnat, però no ha augmentat la proporció, i per tant encara estan uns 7.000 docents lluny dels nivells del 2010.

Així, consideren que la proposta actual pel curs que ve suposa tenir les mateixes condicions laborals que les proposades pel ministre Íñigo Méndez de Vigo durant l’aplicació de l’article 155.

Sobre els serveis mínims, els sindicats demanen que siguin inexistents, ja que les escoles “no són quiròfans”, mentre Ensenyament ha fet una proposta “abusiva, com si no hi hagués vaga”, ha dit Ramon Font, d’Ustec. Els sindicats recorden que la vaga del proper dijous està convocada pels sis sindicats representatius, i serà la vaga més unitària dels últims sis anys.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

El govern impulsarà un nou servei d’atenció a víctimes de ciberviolència masclista

barcelona
urbanisme

Manresa inicia les obres per convertir el principal eix comercial en una illa de vianants

Manresa

Inici del pla pilot d’infraestructura verda a Palafrugell

Palafrugell
societat

Batlle defensa que Barcelona és “segura” i crida a gaudir de la Mercè

Barcelona
Societat

Cultivar cafè sota roures i alzines a Sant Vicenç de Torelló

Sant Vicenç de Torelló
INFRAESTRUCTURES

Avança l’estació de l’L9 I l’L10 a la plaça Maragall

Barcelona
Informació especial

La Universitat de Girona incrementa la seva oferta acadèmica

Estat Francès

Esclaten violentes protestes a Martinica per l’augment del cost de la vida

Barcelona
Successos

Justícia convoca una reunió d’urgència arran del suïcidi d’un pres a Lledoners

Barcelona