Societat

Habitatge

El neguit al Barri Vell pels pisos no afluixa

Una pancarta avisa del problema els turistes

Fan públic a les xarxes un possible nou cas d’un inversor interessat a comprar tot un edifici

Més de dos anys després que en assemblees de l’associació de veïns del Barri Vell es comencés a alertar de la proliferació de pisos turístics i d’un procés de gentrificació del barri –denúncies que van comportar la creació de la plataforma Més Barri, Menys Pisos Turístics–, el neguit es manté viu entre els ciutadans que viuen, sobretot de lloguer, en aquest cèntric barri de Girona. L’Ajuntament ha argumentat amb dades que no hi ha cap procés d’expulsió de veïns –el padró ha anat augmentant els últims anys–, però la percepció entre una part dels habitants no és igual.

Des de fa uns dies una pancarta al carrer Mercaders alerta del problema en un missatge dirigit als turistes. Escrita en anglès diu: “Dear visitors, be aware: every tourist apartment is a home taken away from the local people” (“Estimats visitants, estigueu al cas: cada apartament turístic és una llar arrabassada a la gent local”).

A més, van sorgint nous casos, a vegades subtils i no denunciables judicialment però que generen inquietud. Un últim exemple és el de l’actual presidenta de l’associació de veïns del Barri Vell, Megan Descayre, que ha fet públic a través de les seves xarxes socials el seu cas particular, amb gran repercussió. Una immobiliària ha contactat amb ella i també amb un altre veí del mateix edifici –i que té un arrendador diferent– per anar-hi a fer un reportatge fotogràfic i una inspecció visual, ja que “varen parlar de la possible venda a un inversor”. Tot i que el propietari del pis, un particular, li ha assegurat que només volen taxar el pis, ella tem que darrere hi hagi una operació per vendre tot l’edifici a un inversor com li van dir des de la immobiliària. “Ho he fet públic per mostrar que no són casos aïllats com diu l’Ajuntament. Hi ha inversors interessats a comprar finques senceres al Barri Vell”, explicava ahir Descayre a aquest diari.

El consistori va posar en marxa l’any passat un registre per a casos d’assetjament immobiliari, que no va acabar de funcionar. Els afectats reconeixen que en la majoria de casos les pràctiques són legals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia