Societat

Societat

Reivindicant poder i talent feminista

Càrrecs del món local, català, espanyol i europeu vindiquen la transformació de la societat amb les dones

El Col·legi d’Advocats de Barcelona impulsa el 2nd Women Business&Justice, amb cinquanta ponents

L’alcaldessa va agrair a la regidora d’ERC Gemma Sendra que es posés al seu costat a la plaça Sant Jaume

La sala d’actes del Palauet Casades era ahir ple de feminisme i #Talentfemení, que és l’etiqueta escollida pel Col·legi d’Advocats de Barcelona –i la seva incombustible degana, Eugènia Gay– per difondre la segona edició del Women Business&Justice, inaugurat amb l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau; la consellera de Justícia, Ester Capella, i la vicepresidenta del govern espanyol, Carmen Calvo. Gay i les autoritats públiques van expressar els seus desitjos, les seves reivindicacions cap a un societat amb més igualtat entre homes i dones, i el feminisme com a “eix de la democràcia del segle XXI”. En aquest fòrum, que finalitza avui, s’ha convidat una cinquantena de professionals en el camp de la ciència, els negocis i la judicatura per demostrar que es poden trencar sostres de vidre i per enfortir complicitats i erradicar estereotips sexistes. La majoria de ponents van defensar que cal mantenir les quotes per garantir la presència de les dones en llocs de responsabilitat i tenir referents.

Avui, a més, es concedirà el premi de la primera edició del fòrum a la reconeguda jutgessa del Tribunal Suprem dels Estats Units Ruth Bader Ginsburg, per la seva trajectòria professional i defensa dels drets de les dones.

En l’acte inaugural, la degana Gay va defensar “una igualtat real” entre homes i dones, i posar fi a la xacra de la violència masclista. L’escassa presència femenina a la cúpula judicial va ser la principal reivindicació de la consellera de Justícia. Capella, dirigint-se a Calvo –a qui va desitjar que pugui continuar en el càrrec–, va instar-la “a treballar al costat de la Generalitat” per impulsar les mesures necessàries per aconseguir una presència paritària en els òrgans de poder de la justícia. En aquest sentit, la consellera va criticar obertament els membres del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) que van renyar la candidata a presidir el TSJ d’Aragó perquè va destacar que era l’única dona. Precisament, ahir el CGPJ va anunciar que la magistrada María Lucía Jiménez Márquez és la nova presidenta de l’Audiència de Lleida, escollida per onze vots, un més que el candidat masculí.

La ministra Calvo va sostenir que el moviment de les dones és “internacionalista” i “com que posa en qüestionament el sistema, produeix aquesta enorme resistència”. Calvo va advertir: “Sense nosaltres no és democràcia i sense comptar amb la nostra participació no es podrà fer política.” L’alcaldessa Colau també va defensar el caràcter transformador de la lluita feminista i va instar les ponents i assistents de l’acte a ser “autoexigents” en la seva posició de “dones blanques de classe mitjana” i els va recordar la seva responsabilitat de defensar “les invisibles, que són la majoria”, principalment les migrants. I va reivindicar que hagi lluitat per tornar a ser alcaldessa. De complicitat entre dones, l’alcaldessa va agrair públicament el gest de la regidora d’ERC Gemma Sendra, que en l’acte de possessió del càrrec, a la tornada del Palau de la Generalitat a l’ajuntament per la plaça Sant Jaume, es va posar al seu costat, després d’haver rebut insults masclistes, “també de dones”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

PLATJA D’ARO

Reconeixen la tasca turística de Lluís Camós, Anna Garriga, Pordamsa i Jordi Tubella

PLATJA D’ARO

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró
Xina

Pequín ordena retirar les aplicacions de Whatsapp i Threads

Barcelona

La lluita veïnal pel tancament de la cimentera arriba als jutjats per la via penal

MONTCADA I REIXAC

El corredor sud de Rodalies quedarà alterat tots els caps de setmana fins el juny

Castelldefels

Resolen l'avaria que havia afectat la telefonia mòbil al Ripollès

RIPOLL
ROSES

Reobren el camí de ronda entre les platges de Canyelles i Almadrava

ROSES