Societat

El far de Tossa participa en el Dia Mundial de les Ajudes a la Navegació Marítima

Responsables municipals repassen la història de la instal·lació, que gestiona el Port de Barcelona

L’arxiver local guia una visita a l’espai renovat al març

Atenent una petició del Port de Barcelona, els responsables de l’Ajuntament de Tossa de Mar van adherir-se ahir al Dia Mundial de les Ajudes a la Navegació Marítima. Hi va haver una visita guiada a l’espai museogràfic de l’interior de la instal·lació, renovat el mes de març, i una explicació de David Moré, arxiver municipal de Tossa i especialista en el món dels fars.

Una de les frases de l’espai museogràfic és la que va fer el geògraf i catedràtic de geografia humana Joan Nogué en un article periodístic. “Els fars pertanyen a la terra o al mar?” Amb aquesta frase de Nogué, l’Ajuntament i l’Autoritat Portuària volen interpel·lar el visitant sobre la utilitat dels fars –n’hi ha una vintena entre el Principat i la Catalunya del Nord.

A les dotze del migdia, es va encendre, de manera excepcional el far durant alguns minuts. Des que Alberto Aguirre, l’avi de David Moré, es va jubilar el 1990, la instal·lació que guia les naus prop de Tossa funciona a distància, des de les instal·lacions de Port de Barcelona. En un documental al mateix far, Aguirre respon a la pregunta de Nogué dient que es considera un home de costa. Fins al 30 de setembre, l’espai museogràfic està obert de les 10 hores del matí a les 9 hores del vespre.

En l’acte d’ahir van assistir dos dels regidors de l’equip de govern: Eva Barnés (Junts per Tossa) i el portaveu d’ERC, Gregori Martínez. Dissabte al far del Rosselló hi haurà una trobada d’antics faroners, familiars i amics del far, que faran la ruta Colera-Cotlliure.

LA DATA

30.03.19
Va ser
la data de l’estrena de l’espai museogràfic de l’interior del far de Tossa, que gestiona el Port de Barcelona.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia