Societat

La Fundació SER.GI atén més de 2.000 famílies per problemes d’habitatge

L’entitat constata en la Memòria del 2018 l’increment de joves indocumentats, el col·lapse en les meses d’emergència i la vulnerabilitat dels joves immigrats

La Fundació SER.GI ha atès durant el 2018 més de vuit mil persones de vint-i-vuit poblacions diferents a través de catorze projectes socials. Aquesta és una de les conclusions de la Memòria de l’any passat, que recentment ha aprovat el patronat d’aquesta fundació gironina. El major nombre de persones ateses, segons la Memòria, s’engloba en l’àrea d’habitatge, on s’ha treballat amb més de dues mil famílies –4.967 persones– per temes de lloguer, hipoteques o allotjades en habitatges. Una xifra que suposa un 33% més que el 2017, quan es van atendre 1.516 famílies. De fet, la fundació ha gestionat 145 pisos d’habitatge social. En aquest camp, la fundació constata que “incrementa progressivament el nombre de famílies que no poden fer front adequadament al pagament dels seus préstecs hipotecaris o dels seus lloguers” i que es tracta no només de les famílies més vulnerables, sinó que “l’afectació s’està estenent a altres classes socials”. Entre altres factors que es constaten hi ha la baixa inversió de l’administració en polítiques d’habitatge, que les meses d’emergència estan col·lapsades i no són àgils, que el boom dels pisos turístics contribueix a la inflació de les rendes de lloguer i en els processos de gentrificació. Com a propostes dins aquest àmbit, es planteja la necessitat de proveir les borses socials d’habitatge buit i a preu assequible.

La fundació també ha atès 1.347 persones en activitats d’acollida, inclusió o igualtat d’oportunitats. Ha treballat en 17 poblacions, en tres projectes de dinamització comunitària i 14 amb accions puntuals. En l’àmbit de ciutadania i participació constaten que moltes persones que atenen, tot i que fa anys que viuen al territori, continuen tenint l’estatus d’immigrant, que són necessàries accions amb joves immigrats que estan “en situació de completa vulnerabilitat” o que existeixen dificultats “innecessàries en l’empadronament”. Així, constata que cal seguir treballant per a l’erradicació del racisme i els discursos i conductes d’odi, entre d’altres.

Pel que fa a l’àmbit de l’educació, la Fundació SER.GI, durant l’any passat, va atendre 1.904 infants, adolescents, joves i famílies; ha tingut presència en 11 poblacions, i s’ha coordinat amb 364 professionals relacionats amb el món educatiu. Arran d’aquesta feina, la fundació constata que existeix “un nombre important de joves amb alt risc de fracàs escolar, amb conductes de risc i desesperançats per les expectatives de futur”, i també que en els últims dos anys hi ha hagut un increment important de persones joves sense documentació i aquesta situació administrativa “no els permet accedir a formacions professionals gratuïtes”.

En formació i sensibilització, amb 4 propostes formatives en línia i 19 alumnes, s’ha comptat amb 290 assistents en cinc activitats d’un cicle i 110 professionals del món educatiu en un taller. En aquesta àrea es constata l’interès dels professionals per una formació de qualitat i la necessitat d’augmentar la sensibilització de la població en relació amb les causes que provoquen l’exclusió social i les seves conseqüències.

LA XIFRA

4.967
persones
han estat ateses per temes de lloguers, hipoteques o d’altres de relacionats amb l’habitatge.

Premis i reconeixements

Durant l’any passat, la Fundació SER.GI ha estat reconeguda amb diferents premis i reconeixements. Així, va rebre el IX Premi Salvador Sunyer i Aimeric, dins la 13a convocatòria dels premis Fundació Valvi 2018, també va rebre el premi Solidaritat 2018 concedit pel Col·legi d’Agents de la Propietat Immobiliària (API) de Girona. Així mateix, la Fundació SER.GI destaca el reconeixement amb el 2n premi Hip hop per la pau, de l’Institut Català per la Pau, als joves de Tarda Jove pel videoclip ¿De qué lado estàs? i finalment, l’acció #¡3 de Tarda Jove, com un dels 30 projectes seleccionats per la Crida Comunitats que Eduquen, d’Educació 360, també del 2018.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

235 alumnes de 6è de primària ballen per l’equitat a Sant Gregori

girona

S’inicien les obres per convertir el Xalet Soler en la Casa de la Tecnologia

girona

Totes les cries del musclo del Delta acabaran provenint de Roses

roses

Sant Pau descobreix una nova causa genètica d’immunodeficiència

Barcelona

El Museu d’Art adquireix un fragment del retaule de Sant Feliu de principis del segle XVI

girona
infraestructures

Puente sosté que Catalunya és el territori on l’Estat inverteix més, tot i el 46% d’execució

barcelona
GIRONA

Càritas troba feina a un 20% dels atesos en el seu programa d’inserció laboral

GIRONA
societat

Menys supermercats i més usos culturals al nou Pla de Ciutat Vella

barcelona
Societat

Els pisos de l’illa del carrer Canigó s’hauran de reforçar

Badalona