Societat

La façana de Sant Esteve d’Olot, a punt de restaurar

La intervenció ja disposa de la llicència d’obres

La parròquia farà una col·lecta per poder pagar-ne el cost

La restauració de la façana de l’església de Sant Esteve, la més important d’Olot, ja disposa del corresponent avantprojecte i de la llicència d’obres, aprovada ahir per la junta de govern local de l’Ajuntament. Els treballs, per tant, podran començar a curt termini, però el Bisbat de Girona, la parròquia i l’associació cultural Amics de Sant Esteve hauran de buscar recursos per pagar les obres. El pressupost s’ha calculat en 263.000 euros i de moment només se’n tenen assegurats 64.000, corresponents a unes ajudes del Departament de Cultura i la Diputació, de 32.000 euros cadascuna. Per això, està prevista una col·lecta. D’altra banda, es confia en una aportació directa del Bisbat i en el fet que es trobaran altres ajudes econòmiques.

Ahir van presentar l’informe tècnic sobre l’estat de la façana i l’avantprojecte de la intervenció, en un acte amb la premsa al qual van assistir Pere Rovira, del Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya; l’arquitecta Neus Roca; Núria Toro, de l’empresa responsable del projecte; Manel Mas, dels Amics de Sant Esteve, i l’alcalde, Pep Berga.

La intervenció

L’estudi conclou que les patologies que estan malmetent la pedra (bàsicament, humitats i la creació de molses) són degudes a una evacuació deficient de l’aigua, sobretot a la part més alta de la façana. La intervenció que es preveu consistirà a netejar, consolidar i reintegrar amb morters les zones més malmeses per estabilitzar-les, a substituir els materials fets malbé i a aplicar mesures per evitar que l’aigua torni a deteriorar la pedra.

LA DATA

XVIII
és el segle
en què es va fer la façana i es va completar l’església, en la qual domina l’estil barroc.

Una xarxa pel risc de despreniments

Des del mes de gener, a la part més malmesa de la façana de Sant Esteve hi ha instal·lada una gran xarxa de 500 metres quadrats que evita que els possibles despreniments caiguin a l’entrada del temple i fereixin algú. La protecció –amb molt poc impacte visual– es va posar arran dels despreniments que s’hi havien detectat, corresponents a la capa exterior de les aplicacions d’argila, calç i guix que hi ha sobre la pedra.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
JOSEP PALLÀS
BOMBER SUPERVIVENT DE L’INCENDI D’HORTA DE SANT JOAN DEL 2009

“He après a estimar aquesta professió”

HORTA DE SANT JOAN
Marta Matarín
Directora de l'associació Brahma Kumaris a Barcelona

“En el que fem desprenem neguit o pau. I és una opció”

Barcelona

Els locals nocturns de Blanes vigilaran la via pública

BLANES
Societat

Cures solidàries

girona

La nova vida del tren d’Olot, eliminat ara fa 50 anys

OLOT

Canvien el paviment del vestíbul de l’escola Migdia de Girona

girona
opinió

Girona, ciutat educadora i solidària?

president de La Guerrilla Comunicacional
Educació

Bargalló creu que cal un estudi més ampli del català als patis escolars

Barcelona
Societat

Diagnosticats 101 casos de xarampió enguany a Catalunya