Societat

Busquen tres espeleòlogues catalanes que no han sortit d’una cova a Cantàbria

El dispositiu de recerca va començar diumenge al vespre, quan el retard en la sortida encara era acceptable

Un dispositiu de Protecció Civil de Cantàbria s’ha posat en marxa per trobar tres espeleòlogues que viuen a Catalunya i que no van sortir el diumenge de la cova Cueto-Convetosa, al municipi d’Arredondo. Un company va alertar del retard en la sortida. Les dones tenen entre 40 i 50 anys i coneixen la tècnica i tenen material, però és el primer cop que feien aquesta travessia. Per la dificultat tècnica de la cova i la seva longitud, es triga més a realitzar el recorregut del que marquen les guies d’experts, així que diumenge al vespre encara estarien dintre del període acceptable de retard, ha apuntat Protecció Civil en un comunicat. Malgrat tot, per prevenció, s’ha decidit entrar a buscar-les.

L’equip de recerca està format per dos grups formats per tres i quatre persones de l’equip de Protecció Civil. El de tres persones va entrar cap a la 1 de la matinada per la boca de Cueto i el de 4 per la de Coventosa per tal de trobar-les i sortir amb informació sobre si les dones s’han retardat i estan cansades o si han pogut tenir un accident.

El centre de comandament avançat s’ha establert a Arredondo amb un coordinador d’emergències de Protecció Civil i un tècnic de guàrdia. Aquest matí, Emergències de Cantàbria ha anunciat que continua activa l’operatiu amb dos equips, que ja han recorregut les quatre primeres hores sense localitzar les espeleòlogues. Amb tot, recorden que la cova “té una durada mínima de 12 hores, que es pot allargar a 24 hores o més”.

A l’espera que surti el segon grup de rescat

- Protecció Civil de Cantàbria considera una “bona notícia” que el segon equip de recerca encara no hagi sortit de la cova de Cueto-Convetosa, a Cantàbria, on hi ha tres espeleòlogues catalanes des de fa més d’un dia. Fonts dels servei d’emergències de la comunitat han explicat a l’ACN que si haguessin detectat un problema greu, l’equip s’hauria donat pressa per sortir i avisar el servei de rescat. El fet que estiguin trigant, per tant, fa pensar que sortiran amb les tres dones. De fet, persones expertes poden trigar entre 12 i 18 hores a fer la travessa per aquesta cova. Els equips de recerca van entrar a la 1 de la matinada, així que s’espera tenir notícies en les properes hores.

La més visitada

Aquesta cova és la més visitada de Cantàbria i és tècnicament complexa. La gent experta la travessa en un període que va des de les 12 fins a les 18 hores. Els retards, ha dit Bayarri, són freqüents, perquè “la gent no la valora suficientment”. Fa sis anys que no s’ha registrat cap accident.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

castelló d’empúries

Un robot avaluarà i posarà al dia el nombre d’amarradors d’Empuriabrava

castelló d’empúries
la crònica

Un pilot d’avió a la vall de Llémena

Cases sense gas el 2040

barcelona

El Manhattan mataroní

mataró

Obre a Girona una nova Barnahus per a infants i adolescents que han patit violència sexual

Societat

Els sindicats tornaran a plantar el govern aquest dimarts

Barcelona
societat

König i La Puntual, entre els establiments guardonats en la Nit del Comerç

girona
FIGUERES

Una lletrada denuncia que el bloqueig a la presó li impedeix veure un representat

FIGUERES
SALUT

Reforma del sistema sanitari a partir d’eixos d’hospitals

Barcelona