Societat

Procés de participació pel polígon de Riudellots

L’Ajuntament atén les propostes de veïns i treballadors i hi destina 160.000 euros

L’Ajuntament de Riudellots de la Selva ha endegat recentment un procés de participació per millorar el polígon industrial, on cada dia treballen vora 6.000 persones (el triple de veïns del municipi). El consistori ha obert un període perquè els veïns i els treballadors de les empreses del polígon facin aportacions per a l’àrea industrial. L’equip de govern, de JxCat, hi invertirà un total de 160.000 euros, repartits en quatre projectes.

L’alcaldessa de Riudellots, Montserrat Roura, ha explicat que volen fomentar la participació al poble. El primer trimestre de l’any van començar a recollir les propostes per al polígon. “Hi podia participar tothom que hi volgués aportar la seva idea, ja fossin treballadors o gent que coneix bé el polígon, o els veïns.”

Tècnics de l’Ajuntament valoren ara la viabilitat tècnica, econòmica i jurídica de les aportacions rebudes (14). Fonts de l’equip de govern han explicat que una comissió mixta formada per representats municipals i l’Agrupació de Propietaris del Polígon de Riudellots (APPR) i l’Ajuntament es reunirà, probablement al setembre, per triar les propostes finalistes, entre les quals sortiran les quatre opcions triades, en què s’invertirà un màxim de 40.000 euros. La comissió també triarà com es fa la votació.

Amb dades del maig del 2017, al polígon de Riudellots, el més gran de les comarques gironines, hi havia 130 empreses. Frigoríficos Costa Brava, amb 1.400 treballadors, és la més gran.

D’altra banda, l’Ajuntament organitzarà a partir d’aquest any uns pressupostos participatius per a tot el municipi. Hi destinarà 280.000 euros i els veïns triaran set projectes.

Consell de poble

En l’àmbit de participació, en què treballa ara el regidor Xevi López, l’Ajuntament constituirà un consell de poble. “Serà un òrgan de participació i un cop al mes ens trobarem per recollir les inquietuds, les queixes i els suggeriments de la gent”, diu Roura. El consell de poble es reunirà a la sala polivalent, als baixos de l’ajuntament.

LA XIFRA

4
projectes
d’inversió farà l’Ajuntament de Riudellots per millorar el polígon industrial del municipi.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

CALDES DE MALAVELLA

Finalitzen les obres de la depuradora de Can Carbonell

CALDES DE MALAVELLA

L’escola de pilots d’Alguaire estarà a punt la primavera vinent

Alguaire

Concentració per reivindicar la salut mental en el treball

girona

235 alumnes de 6è de primària ballen per l’equitat a Sant Gregori

girona

S’inicien les obres per convertir el Xalet Soler en la Casa de la Tecnologia

girona

Totes les cries del musclo del Delta acabaran provenint de Roses

roses

Sant Pau descobreix una nova causa genètica d’immunodeficiència

Barcelona

El Museu d’Art adquireix un fragment del retaule de Sant Feliu de principis del segle XVI

girona
infraestructures

Puente sosté que Catalunya és el territori on l’Estat inverteix més, tot i el 46% d’execució

barcelona