Societat

El pregó de Salt fa una crida als valors de l’escoltisme

El Cau de Sant Cugat obre la festa major amb un manifest col·lectiu redactat per la mainada i joves de l’entitat, que celebra 60 anys

L’Era de Cal Cigarro concentra tots els concerts

“L’escoltisme ens ha ensenyat ser crítics i útils.” És un dels valors que l’Agrupament Escolta Sant Cugat va destacar en el pregó amb el qual ahir al vespre, des del balcó de l’ajuntament de Salt , es va iniciar la programació de festa major de la vila. Els pregoners van llegir un “manifest creat pels infants i joves” que formen part de l’entitat; un pregó col·lectiu i no convencional, tal com van explicar els representants del Cau de Sant Cugat, Cesc Valdés, Guiu Salvatella, Marina Serrat, Ari Nieto i Pau Espona des del balcó. El Cau de Sant Cugat celebra enguany 60 anys.

En el pregó van repassar els orígens, a les golfes de l’església, fins a les instal·lacions actuals, al Mas Llorens. “Som una entitat nòmada”, van assenyalar. Sobre els valors apresos en l’escoltisme, van mencionar “aprendre a enfrontar-se a les adversitats” i “aprendre a equivocar-se sense que ningú ens jutgi pels nostres errors”. També van incidir en el respecte a la natura i, en el cas de Salt, al gran pulmó verd que són les Deveses i el Pla dels Socs. Pels pregoners, Salt te “un gran tresor, el fet de ser un poble divers i multicultural, que ens millora”.

Sobre el futur, el Cau de Sant Cugat va convidar nens i nenes a formar-ne part. “I si pot ser, en uns locals en què hi capiguem totes; no volem ser una tortuga sense closca”, hi van afegir. En la presentació prèvia, l’alcalde de Salt, Jordi Viñas, va assenyalar que independentment de la seu –va enumerar tots els emplaçaments que han acollit els escoltes saltencs–, “és una entitat que promou l’estima al poble de manera exemplar”. El pregó va incloure el cant d’un dels temes emblemàtics del cançoner d’esplai: Sigues lliure.

Salt ha programat actes per a totes les edats que van des d’espectacles infantils fins a sardanes, cercaviles, castelles, esports i teatre. Un dels punts centrals de la festa és l’Era de Cal Cigarro, on cada dia hi haurà un concert. President Xai, Doctor Prats i Cuits van actuar ahir. Per a avui, el cap de cartell és l’Orquestra Montgrins. Dissabte, hi actuaran Obeses i Orquestra Maribel.

Punt Lila

Una de les novetats d’enguany serà la instal·lació del Punt Lila de Salt, un espai situat a les barraques i que té una doble finalitat: sensibilitzar sobre les agressions sexuals sexistes que es donen en espais d’oci nocturn i, d’altra banda, atendre, informar i acompanyar persones que hagin patit aquesta mena de situacions.

LA DATA

1992
és l’any
en què el Cau de Sant Cugat va ser guardonat amb el premi Tres de Març.

LES FRASES

El Cau de Salt, que compleix 60 anys, és una entitat que promou l’estima al poble de manera exemplar
Jordi Viñas
ALCALDE DE SALT
A Salt tenim un gran tresor, som un poble divers, multicultural, que ens permet millorar-nos
El Cau de Sant Cugat
pregoners


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia