Societat

Vueling cancel·la 112 vols al Prat per la vaga de personal de terra d’Iberia

Convocada una última reunió de mediació per intentar desconvocar l’aturada dels treballadors

Vueling ha cancel·lat aquest cap de setmana 112 vols al Prat (Baix Llobregat) per la vaga del personal de terra d’Iberia, fet que afectarà el 7% dels viatgers, el 95% dels quals seran reubicats en altres vols el mateix dia o al següent.

Segons ha informat aquest divendres la companyia a la seva pàgina web i a xarxes socials , la vaga, “totalment aliena a Vueling”, ha obligat a planificar la cancel·lació anticipada d’alguns vols amb l’objectiu de “tenir el mínim impacte possible en els seus clients”, ha explicat un portaveu de l’aerolínia.

Del total de vols cancel·lats, 48 corresponen a vols que havien d’operar-se dissabte i, la resta, als de diumenge, en funció dels serveis mínims decretats pel ministeri de Foment.

El portaveu de Vueling ha volgut enviar un missatge de tranquil·litat als seus clients i ha recordat que les cancel·lacions només afectaran el 7% dels viatgers.

A més, ha recomanat als afectats per un vol cancel·lat que no vagin a l’aeroport i que poden gestionar les seves opcions accedint al seu reserva o a través del servei d’atenció al client.

Els treballadors de terra d’Iberia al Prat aniran a la vaga aquest cap de setmana, 27 i 28 de juliol, per protestar per la sobrecàrrega de treball que tenen.

Vueling és la companyia més afectada per aquestes aturades, ja que és la que més vols opera a l’aeroport barceloní, però Iberia fa el handling (assistència en terra a aeronaus i passatgers) a un total de 27 aerolínies al Prat, entre elles British Airways, Air Lingus o Level, encara que no totes es veuran afectades per aquestes aturades.

Reunió de mediació

La Generalitat de Catalunya ha convocat per a la tarda d’aquest divendres una última reunió de mediació entre els sindicats i la direcció d’Iberia per intentar desconvocar la vaga del personal de terra de l’aerolínia aquest cap de setmana.

Els treballadors han convocat les aturades per reclamar més estabilitat laboral, i en concret, exigeixen que l’empresa transformi els contractes de la totalitat de treballadors fixos a temps parcial a fixos a temps complet, així com passar 400 treballadors amb contracte eventual a contracte fix.

El passat dia 24 va fracassar la segona reunió de mediació a la conselleria de Treball per intentar arribar a un acord que permetés desconvocar les aturades, després de la qual la UGT va acusar l’empresa “d’immobilisme”.

Iberia ha respost a aquestes acusacions argumentant que no pot negociar les transformacions dels contractes perquè no és competència del comitè d’empresa de l’aerolínia a l’aeroport barceloní, encara que en un comunicat ha manifestat estar oberta al diàleg “fins a l’últim minut”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia