Societat

Girona duplica el nombre de cotxes elèctrics en dos anys

A final del 2018 n’hi havia 241 donats d’alta per utilitzar les estacions de recàrrega de la ciutat, quan el 2016 eren 110

L’any passat es van donar 84 targetes per fer-ne ús

La ciutat de Girona tenia el 31 de desembre passat un total de 241 vehicles elèctrics donats d’alta per utilitzar les estacions de recàrrega, una xifra que suposa més del doble que els que hi havia només dos anys abans. Segons xifres del consistori de la capital gironina, a final del 2016 hi havia 110 vehicles elèctrics registrats per fer ús de les estacions. Ja durant el 2017 el parc elèctric va créixer de manera notable –a final d’any eren 162 els vehicles donats d’alta, fet que suposa un augment del 47%– però encara ho va fer una mica més l’any passat –amb un increment anual del 49%.

Aquest ascens es veu també en el nombre de targetes noves expedides per utilitzar les estacions de recàrrega. Així, l’any passat es va batre el rècord amb un total de 84 targetes realitzades, superant les 60 concedides el 2017. L’augment en l’expedició de targetes va començar el 2016 amb la posada en marxa de dues estacions de recàrrega ràpida (aquell any se’n va atorgar 40), mentre que els anys anteriors quan només hi havia en marxa una estació de càrrega lenta les xifres havien estat més baixes (19 el 2015, 9 el 2014, 8 el 2013 i 21 el 2012, que és quan es va posar en marxa la primera estació).

Tant l’expedició de les targetes com l’ús de les estacions són gratuïts.

Tres estacions públiques

La ciutat de Girona disposa de tres estacions públiques de recàrrega de vehicles elèctrics. Des de l’any 2012 n’hi ha una de càrrega lenta a la plaça Catalunya, un dels principals punts cèntrics, i ara fa tres anys, l’agost del 2016, se’n van obrir dues de càrrega ràpida al sud i al nord de la ciutat (amb un temps màxim de càrrega de només 30 minuts). En concret, són al sector de Palau –a l’aparcament situat a l’encreuament dels carrers Riu Cardener i Riera de Mus– i al sector de Fontajau –a l’aparcament de davant dels cinemes Ocine.

Molts usuaris barcelonins

L’Ajuntament de Girona no disposa de dades de les recàrregues de la plaça Catalunya però a les dues estacions de càrrega ràpida es van fer l’any passat un total de 3.528 recàrregues (1.610 a l’estació del nord i 1.918 a l’estació del sud), fet que suposa una mitjana de gairebé 10 càrregues al dia (9,7). El consistori aporta també dades de la procedència dels usuaris. Destaca el fet que, el 45,2% de les recàrregues ràpides, les van fer usuaris amb targeta de l’Ajuntament de Barcelona (un total de 1.595 recàrregues). Els usuaris amb targeta de l’Ajuntament de Girona van fer el 28,2% de les recàrregues (995), mentre que un 15,2% es van fer amb una aplicació de mòbil (537) i un 11,4%, amb targetes d’altres ciutats (401).

LES XIFRES

45,2%
de les recàrregues ràpides
es van fer amb targetes de l’Ajuntament de Barcelona i un 28,2%, amb les de Girona.
9,7
càrregues al dia
va ser la mitjana del 2018 a les estacions de càrrega ràpida (5,3 a la del sud i 4,4 a la del nord).
119%
és l’augment
que hi hagut de vehicles elèctrics entre final del 2016 (110 vehicles) i final del 2018 (241).


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Alella fa una crida a participar del consell agrari municipal

alella
LLENGUA

Els drets lingüístics centren la Jornada Lluís M. de Puig

GIRONA
societat

Els joves de La Causa justifiquen l’ocupació i estenen la mà als Castellers

sant cugat del vallès
administracions

Mataró destinarà 20,5 milions a millorar equipaments i comprar habitatge

mataró
urbanisme

El nou carril bici d’Igualada rep un premi de mobilitat

IGUALADA
societat

Finançament a quatre bandes pel nou centre per a l’Associació Alzheimer de Tàrrega

tàrrega
tradicions

Publicat el videoclip de la festa major de Lleida

LLEIDA
MEDI AMBIENT

Parasiten figueres de moro per eradicar-les del Cap de Creus

EL PORT DE LA SELVA
urbanisme

Inicien l’asfaltatge de la rambla Catalunya de Barcelona

Barcelona