Societat
La DO Tarragona espera un 10% més de verema enguany
La DO Tarragona espera aconseguir en la verema d’enguany un augment de la producció d’un 10% respecte de la del 2018, qualificada d’“una mica justeta” pel president de la DO Tarragona, Vicenç Ferré. La majoria de cellers de la DO començaran la collita l’última setmana d’aquest mes, si bé en alguna finca de la Ribera d’Ebre de varietats primerenques ja ha arrencat. Les bones previsions són conseqüència de les pluges de l’hivern i la primavera, i, malgrat que els darrers mesos han estat secs, els xàfecs de la setmana passada han fet créixer el raïm una mica més. Una altra raó que explica les bones perspectives és la marinada, el vent típic del Camp de Tarragona. “Aporta humitat i frescor encara que hi hagi sequera”, ha explicat Ferré a l’Agència Catalana de Notícies. Això fa que es redueixi l’estrès hídric de les plantes en els períodes més càlids. Des del consell regulador esperen passar dels 12 milions de quilos de l’any passat a uns 14 milions, que permetran omplir uns dos milions d’ampolles.