Societat

Un terç dels busos de l’ANC a Girona ja estan plens per l’11-S

L’entitat sobiranista ha reservat 19 autocars per sortir des de la capital gironina cap a Barcelona, i per ara n’hi ha sis de complets

Els trams de la Garrotxa i el Pla de l’Estany, on hi ha més inscrits

“Ho hem de tornar a fer! Aquest proper 11 de setembre hem d’anar novament a la gran manifestació a Barcelona per donar la nostra opinió. Que no ens faci mandra!” Són paraules del president d’Òmnium Cultural al Gironès, Sergi Font. I és que, una vegada més, les entitats sobiranistes fan una crida a la participació i, també com en anys anteriors, l’ANC habilitarà autocars des de diferents punts de les comarques gironines, rumb a la capital catalana. El coordinador de l’ANC a Girona, Tavi Casellas, explica que han reservat un total de dinou busos per sortir des de la ciutat, i de moment ahir ja en tenien sis de plens. El preu dels tiquets (que inclou l’anada i la tornada) és de 10 euros.

Iniciaran la ruta des de l’aparcament del pavelló de Fontajau de Girona. Es requereix a la gent que hi sigui a la una del migdia, quan es farà la seva distribució entre els autocars, que emprendran el camí a dos quarts de dues. Així mateix, el president de l’Ateneu d’Acció Cultural (ADAC) de Girona, Joan Sibill, comenta que també han reservat sis busos. Fins ara en tenen dos de plens i estan a punt de completar el tercer. El preu dels tiquets és de 10 euros i, per als socis de l’ADAC, 8. El seu horari de sortida serà una mica més tard que els de l’ANC perquè, com ja fa anys, l’ADAC i el Casal Independentista El Forn organitzen l’acte L’Onze a les Dotze, a la plaça del Vi. Per això, serà a dos quarts de tres de la tarda quan els autobusos de l’ADAC marxaran cap a Barcelona, també des de Fontajau.

Durant les setmanes prèvies a l’11 de setembre, un altre baròmetre de la possible afluència a la manifestació és la venda de samarretes. Sobretot aquest cap de setmana passat se n’ha disparat la demanda. L’ANC va fer una comanda de 6.000 samarretes per a Girona ciutat, i ahir ja n’havien venudes més de 2.000. “Algunes de les novetats són que habilitem la parada de davant de la llibreria Les Voltes de dilluns a dissabte, i vam començar a muntar-la a mitjans d’agost, una setmana abans que de costum”, diu Casellas. Un dels dies que han tingut més moviment va ser el 26 d’agost, coincidint amb la 98a concentració a la plaça del Vi, on centenars de persones es reuneixen cada dilluns per reclamar la llibertat dels presos polítics i el retorn dels exiliats.

Per informar sobre detalls d’interès de l’11 de setembre, l’ANC remetrà per correu electrònic un full informatiu especial als 2.000 socis i simpatitzants de Girona. S’aprofitarà per demanar si hi ha interessats a participar en el torn de matí o de tarda per a la venda de samarretes, davant de Les Voltes (ara es van alternant una trentena de voluntaris).

Entre els trams on es concentraran els gironins que assisteixin a la manifestació, en els que fins ahir hi havia més inscrits eren els corresponents al Pla de l’Estany i la Garrotxa. En tots dos casos, l’ocupació que hi ha és mitjana. Al tram 7, emplaçat al carrer de Béjar, és on se situaran les persones provinents de la Garrotxa. I al 8, al carrer de Sant Roc, les del Pla de l’Estany.

LA XIFRA

6.000
samarretes és la comanda que l’ANC ha fet per vendre-les a Girona, on el 2018 en van comercialitzar més de 9.000.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia