Societat

El govern de Lloret defensa les plaques dels apartaments turístics

Desmenteixen que la identificació d’aquests habitatges exerceixi d’efecte crida i faci augmentar els robatoris, i asseguren que no es plantegen fer-les retirar

Resposta contundent de l’Ajuntament de Lloret a la denúncia que dilluns feia la Plataforma d’Habitatges d’Ús Turístic (HUT), en què explicaven que la presència de plaques identificatives a les façanes dels apartaments havia fet augmentar considerablement el nombre de robatoris respecte a l’any passat. En declaracions a l’Agència Catalana de Notícies (ACN), el regidor de Seguretat Ciutadana de Lloret, Jordi Sais, defensava la presència de les plaques identificatives i desmentia la denúncia feta per la plataforma d’HUT: “Les dades que ens han traslladat els Mossos indiquen que no s’ha detectat un increment d’aquest tipus de delictes, i en habitatges del centre no hi ha hagut cap augment.” Des de la policia catalana matisen que, tot i que les xifres definitives i el balanç final no el faran fins que s’acabi la temporada d’estiu, “és cert que hi ha un repunt dels robatoris en aquesta època de l’any però no es tractaria d’una diferència gaire important respecte a un any enrere”.

Amb aquest pronunciament, l’Ajuntament deixa clar que ara per ara no té cap intenció de fer retirar les plaques identificatives dels HUT. “Són una molt bona eina que permet distingir ràpidament els habitatges legals dels que no ho són”, remarca Sais, que també destaca el fet que cada identificació aporti diversa informació de contacte en cas d’incidència en algun allotjament.

L’Ajuntament es mostra sorprès per la denúncia feta per la plataforma, ja que segons el regidor Jordi Sais “ningú ens havia traslladat aquest malestar fins que ha aparegut als mitjans”.

LA XIFRA

28
robatoris
en apartaments turístics denuncia la plataforma d’HUT, i remarquen que l’estiu passat n’hi va haver 12.

LA FRASE

Les plaques són una bona eina perquè permeten distingir els que són legals dels que no ho són
Jordi Sais
regidor de Seguretat Ciutadana de Lloret de mar

Videovigilància com a mesura de protecció

Lloret de Mar treballa en la instal·lació d’una xarxa de càmeres de videovigilància a les urbanitzacions del municipi. Aquesta mesura, que va ser la més votada en els pressupostos participatius de l’any passat i que ja funciona en zones com Condado del Jaruco o Lloret Blau, ha de permetre controlar i tenir registrats els vehicles que entrin a cada urbanització. L’enregistrament ha de ser una mesura dissuasiva per als lladres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

L’escola de pilots d’Alguaire estarà a punt la primavera vinent

Alguaire

Concentració per reivindicar la salut mental en el treball

girona

235 alumnes de 6è de primària ballen per l’equitat a Sant Gregori

girona

S’inicien les obres per convertir el Xalet Soler en la Casa de la Tecnologia

girona

Totes les cries del musclo del Delta acabaran provenint de Roses

roses

Sant Pau descobreix una nova causa genètica d’immunodeficiència

Barcelona

El Museu d’Art adquireix un fragment del retaule de Sant Feliu de principis del segle XVI

girona
infraestructures

Puente sosté que Catalunya és el territori on l’Estat inverteix més, tot i el 46% d’execució

barcelona
GIRONA

Càritas troba feina a un 20% dels atesos en el seu programa d’inserció laboral

GIRONA